Sebestyén Balázs dobbanthat az RTL-től?

Még mindig pályázik rá a konkurencia

2015/12/02

Nem csillapodnak a kedélyek a TV2 vásárlása körül, a legfontosabb kérdés még mindig foglalkoztatja a nézőket: vajon kiket akar átcsábítani magához a konkurens csatornától? Sebestyén Balázs neve valahogy mindig előkerül, a műsorvezető néma hallgatásba burkolózott.

Hacsak nem akad ki ismét élő adásban kora reggel Sebestyén Balázs a feltételezések miatt, akkor valószínűleg egy darabig még mindig nem lehet biztosat állítani az ügyben. Feltételezések viszont továbbra is vannak, egyes bennfentes források bizonyosan tudni vélik, hogy a népszerű tévést szívesen látna a saját gárdájában a TV2.

Ehhez viszont nem kevés pénzt kéne kicsengetnie a csatornának, hiszen ahogy a Blikk megtudta, az RTL Klub komolyan számol egyik legjobb műsorvezetőjével, aminek érdekében megtette a szükséges lépéseket: 2016-ra egészen biztosan szerződést hosszabbított Sebestyén Balázzsal. “A műsorvezetőinkkel rengeteg tervünk van a jövő évre is, többek között Balázzsal is, már a 2016-os műsoraikról tárgyalunk velük, ezek egy része már nyilvános is, ők sem jelezték, hogy bármilyen megkeresést kaptak volna más csatornától. A Blikk értesülései így erősen a pletyka kategóriába tartoznak, névtelen informátorok szóbeszédeit pedig nem lehet érdemben kommentálni. Egyébként sem hiszem, hogy bárkinek bejött volna egy ilyen váltás, akár a legutóbbi időkben is” – reagált az újság megkeresésére Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója, utalva arra, hogy a korábban távozóknak mintha kicsit leáldozóban lenne az oly’ fényesen ragyogó csillaga.

Sebestyén Balázs

A harc már akkor elkezdődött, még mielőtt a TV2 a kormánybiztos Vajna kezébe került volna. Ördög Nóra volt az első, aki dobbantott, az ő távozása nagy port kavart. Többen megszólaltak az üggyel kapcsolatban, Kolosi egyenesen árulónak nevezte Nórát, de a kommentcunamiból természetesen a felvágott nyelvű Balázs sem maradt ki egykoron.“Mindenki válthat, mindenki kereshet új munkahelyet, én sem hiszem, hogy az RTL-től fogok nyugdíjba menni. De azt tudom, hogy ha váltanék is, a döntésemet nem így közölném. Kész tények elé állítani a munkáltatót és meg sem adni annak a lehetőségét, hogy az adjon egy jobb ajánlatot, nem etikus, sôt mi több, egyfajta morális árulás. Nem etikus már csak azért sem, mert a csatorna és a munkatársai is megérdemelték volna, hogy tudjanak arról: Nóra tárgyal mással, s azért sem, mert 13 év után nem szerencsés a konkurenciánál elvállalni egy olyan műsort, amihez hasonló az eredeti csatornáján is éppen akkor fut majd.”

Bár a mondandó legelején akad egy kifejezetten árulkodó gondolat, nem valószínű, hogy Balázs akkor még arra gondolt volna, hogy esetleg szívesen menne ő is a konkurenciához, bár ki tudja! Ha mégis így döntene, azzal szinte bizonyosan keresztet vetne anyacsatornájára, hiszen az RTL Klub olyan meghatározó arcától kéne megváljon, aki 12 éven át volt zászlóshajója, és olyan produkciókat vitt sikerre, mint a Való Világ, a Celeb vagyok, ments ki innen, vagy a tehetségkutató X-faktor, a Hungary’s Got Talentről már nem is beszélve. Vajon mit lép következőre a két televíziós, és mit szól mindehhez maga az érintett, Sebestyén Balázs?

Hozzászólások