Sertéskaraj almás cider szószban

Nincs olyan ember a világon, akinek ne ízlene!

2016/07/04

A sertéskaraj egyik legjobb tulajdonsága, hogy millió módon ízesíthető – például alma cider és Worchestershire szósz keverékével. Garantált a dicséret érte!

Fűszeres sertéskaraj – ez a két szó önmagában képes sokakból előhozni az ehetnéket. Ha viszont megbolondítjuk egy kis alma ciderrel és  Worcestershire szósszal,  a végén pedig még egy kis sherryvel… Garantáljuk, hogy még a legválogatósabb férjnek vagy feleségnek is le fog esni az álla!

Hozzávalók:

  • 3 ek olívaolaj
  • 4 szelet sertéskaraj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fokhagyma granulátum ízlés szerint
  • 1/2 tk baromfi fűszerkeverék
  • 3 ek Worcestershire szósz
  • 1 üveg alma cider (0,33 l) 
  • 2 dl száraz sherry

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.
  2. Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékletre. Szórjuk meg a hússzeleteket sóval, borssal, fokhagymával és a baromfi fűszerkeverékkel. Tegyük a forró olajba, és süssük addig, amíg szépen megbarnul mindkét oldala. Locsoljuk meg a Worcestershire szósszal a hússzeleteket, és öntsük hozzá az alma cidert is. 
  3. Süssük előmelegített sütőben 25 percig. Utána vegyik ki a hússzeleteket a serpenyőből, tegyük őket egy tálra, majd a serpenyőt tegyük vissza a tűzhelyre. Keverjük hozzá a sherryt a megmaradt levünkhöz, és forraljuk addig, amíg a szósz besűrűsödik. Végül öntsük a szószt a hússzeletekre.
  4. Krumplipürével vagy hasábburgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások