Sikeres és nem beképzelt? Ritka, de itt a példa!

Interjú Jóni Mátéval, többszörös muaythai bajnokkal

2017/03/14

Jóni Mátéval a többszörös Magyar,- nemzeti,- és világbajnoki címmel rendelkező fiatal, sikeres muaythai bajnokkal készítettünk interjút. Fogadjátok örömmel!

Nem kevés példát ismerünk arra, mikor valaki sikeres lesz és a dicsőség azonnal a fejébe száll. Jóni Máté muaythai bajnok azonban nem ilyen, megszerzett címei ellenére sem. Gyeremekkora óta édesapja a példaképe és ez az idők során sem változott. Olvassátok szeretettel a következő interjút. 

Forrás: Jóni Máté Facebook
Forrás: Jóni Máté Facebook

Köszöntöm a kedves Olvasókat! 

Először is kezdjük egy olyan kérdéssel, amit már biztos rengetegszer hallottál: miért választottad ezt a sportágat?

Nehéz kérdés, hogy miért választottam. Sose tudtam rá normális választ adni. Mindenesetre szerintem megtanít arra, hogy az ember feszegesse és nehéz munka árán átlépje a saját határait, magabiztosan és céltudatosan.

Mi volt az első igazán nagy sikered? Hány éves voltál ekkor?

10 évesen volt az első nagy sikerem, az egyik legnagyobb szervezet Európai Bajnoki ezüstérmét tudtam megszerezni.

Kit tartasz példaképednek ebben a sportban, miért? 

A példaképem számomra életem végéig apukám marad. Természetesen van kedvencem: Buakaw. Kiskoromban is felnéztem rá, és ez a mai napig így van. 

Mivel ez egy veszélyes küzdősport (bármikor megsérülhetsz ugyebár) a szüleid hogy álltak ehhez az egészhez? Nem hallottunk még olyan anyukáról, aki ne aggódna a fiáért, főleg ha ilyen sportot űz. 

Mindig azt mondom, hogy aki úszni megy az vizes lesz. Ez erre a sportra fokozottan igaz. Egyáltalán nem zavar, imádom azt az érzést amikor csak ketten vagyunk a ringben, és farkasszemet nézve verekszünk össze. Édesapukám volt az edzőm 11 évig, így ő megszokta ezt velem kapcsolatban, viszont anyukám a mai napig aggódik, hogy mi lesz a kicsi fiával. :) 

Fiatal, ismert srác vagy biztos rengeteg lány oda van érted. Mennyi időd marad az edzések mellett a barátaidra, párkapcsolatra? 

 A barátokra mindig szakítok időt az edzések mellett, mert ők is támogatnak és mellettem állnak. Ez vonatkozik a barátnőmre is. 

Tervezed, hogy külföldön építesz karriert? 

Jelenleg egy profi román klubnál vagyok leigazolva, ez fontos lépés volt az életemben. Itt tudom képviselni a profizmust, és nyugodtan tudok koncentrálni a további mérkőzésekre.

Hozzászólások