Sikeres hollywoodi sztárok diploma nélkül

A sikerekhez nem feltétlen kell papír

2019/06/25

A legtöbben abban a hitben élünk, hogy a csúcsra vezető úthoz elengedhetetlen a diploma. Pedig akad jó néhány hollywoodi sztár, akinek nincs meg a papírja!

1. Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio mindössze 14 éves volt, amikor az első ügynökével szerződést kötött, a középsikolát már csak – magánórákkal – tudta épp hogy befejezni, mert már akkor a színészi munka és a tanulás között egyensúlyozott. DiCaprio sose járt egyetemre, mégis Hollywood egyik legbefolyásosabb celebje manapság.

"Body Of Lies" New York Premiere - Outside Arrivals

2. Matt Damon
Matt Damont felvették a Harvard Egyetemre, de sose diplomázott le. A színész a Good Will Hunting című filmjével robbant be a köztudatba, amiért Oscar-díjat is kapott Ben Affleckkel közösen írt forgatókönyvükért.

3. Will Smith
A színészt felvették a világ egyik legmenőbb egyetemének, az MIT-nek (Massachusetts Institute of Technology) a mérnöki felkészítő kurzusára, ám ott hagyta, hogy akkor éledező zenei karrierjére összpontosítson.

willsmith4

4. Anne Hathaway
A Nyomorultakkal (Les Miserables) Oscar-díjat nyerő színésznő angol irodalomra és női (gender) stúdiumokra járt a New York-i Vassar College-ban, majd átment a New York University-re. Ennek ellenére, Hathaway sose fejezte be felsőfokú tanulmányait, hanem egyre inkább a színészi karrierjével foglalkozott.

Anne Hathaway

5. Nicole Kidman
Nicole Kidman még a középiskolát se végezte el Ausztráliában, helyette inkább belevetette magát a színészi karrierjébe, hogy végül az 1989-es Halálos nyugalom (Dead Calm) c. filmjében nyújtott alakításával Hollywoodban is felfigyeljenek rá. Az érettségi hiánya ellenére a színésznő óraadó is volt a fiataloknak színészetet oktató Australian Theatre for Young People szakiskolában.

102914-nicole-kidman-594

6. Daniel Radcliffe
A Harry Potter sagával berobbanó és azóta sorozatokban és színházban is játszó, most is még mindössze 29 éves brit színész se járt soha felsőoktatási intézménybe.

daniel-radcliffe-06111497215608558

7. Ryan Gosling
A poszt Brad Pitt éra első számú szívtiprója sose fejezte be a középiskolát, inkább underground, amatőr filmekben csiszolta színészi képességeit. Nick Cassavetes 2004-es Szerelmünk lapjai (The Notebook) c. filmjével berobbanó, még ma is mindössze 37 éves Gosling tehetsége vitathatatlan.

ryan-gosling-5-435

8. James Cameron
A forgatókönyvíróként és producerként is aktív kanadai rendezőt nem igen kell bemutatni. A többek között olyan filmeket, mint a Menekülés New Yorkból, a Bolygó neve halál (Aliens), az első két Terminátor, a Titanic és az Avatar, jegyző Cameron úgy lett Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb, legmeghatározóbb direktora, hogy annak idején kidobták a főiskoláról.

james cameron

9. Tom Hanks
Őt se igen kell bemutatni. A producerként is ismert Tom Hanks ugyan beiratkozott a California State University-re, ám végül nem diplomázott le, helyette elment gyakornoknak a Great Lakes Theater Festivalra.

Tom Hanks

forrás

Hozzászólások