Sirigu szeretné, ha Buffon már visszatérne

''Köztünk szó sincs versenyről, soha nem állt szándékomban átvenni a helyét''

2014/06/17

Az olasz kapus, Salvatore Sirigu nagyon élvezi, hogy játszhat a Világ Kupán, de készen áll arra, hogy félreálljon, ha Gianluigi Buffon felgyógyul a sérüléséből. A Paris Saint-Germain játékosa a kezdő csapatban volt, amikor az azurrik  2-1-re verték Angliát a D csoportban és készen áll rá, hogy újra játsszon Costa Rica ellen pénteken.

fotó: celebrity hairstyle
fotó: celebrity hairstyle

Nem tudom, hogy játszani fogok-e” mondta a www.figc.it -nak. “Higgadt vagyok, mint máskor is. Reméljük, hogy Gigi a top-on lesz, amilyen hamar csak lehet és karizmája az olasz csapatot fogja segíteni. Gigi az olasz csapat kapitánya és a kezdő kapus. Ezen nem változtat egy játék.

Köztünk szó sincs versenyről, soha nem állt szándékomban átvenni a helyét. Reálisan gondolkodom. Nem tudom, hogy egyáltalán benne vagyok-e a tíz legjobb kapusban, de nem is érdekel. Arra öszpontosítok minden nap, hogy a tőlem telhető legtöbbet nyújtsam. Az ember csak akkor lehet nyugodt, ha mindent megtett a sikerért.”

fotó: uefa
fotó: uefa

Sirigu debütálása Anglia ellen történt meg, ahol voltak igazán kiváló védései és nagyban hozzájárult az olaszok győzelméhez. “Nagyon izgatott voltam a meccs előtt” – mondta a 27 éves játékos. “Olyan sok telefonhívást és üzenetet kaptam, hogy megértettem, hogy ez mennyire fontos mindenkinek. De ahogy elindult a játék, lenyugodtam. Játszom a Bajnokok Ligájában, úgyhogy van némi rutinom. De a Világ Kupa az valami más. Különleges atmoszférája van.” (FIFA)

Hozzászólások