Sok csapadék és enyhe hőmérséklet lesz a hétvégén

2016/01/09

Szombaton többfelé várható csapadék: többnyire esőre, de az ország északkeleti harmadán ónos esőre, havas esőre, kezdetben havazásra is számítani kell! A légmozgás gyenge, mérsékelt marad.

received_2491012060986581

Hajnalban még többfelé fagyhat, délután 0, +6 fokot mérhetünkKezdetben gyengülő kettősfronti hatás várható, ezért az érzékenyek körében vérnyomás panaszok még előfordulhatnak. Kezdetben még fejfájás is jelentkezhet. A hideg reggeli órákban erősek lehetnek az ízületi panaszok. A naposabb tájakon érdemes lesz egy sétát tenni a szabadban, hogy feltöltsük szervezetünket D-vitaminnal, ugyanakkor öltözzünk téliesen, rétegesen, ugyanis nagy lesz a megfázásveszély!

Reggel többfelé pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, illetve a ködszitálás lefagyhat az utakra, így jeges, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak. Napközben csapadék nem várható, viszont az olvadó hó miatt vizes, csúszós utakra többfelé kell számítani, de elsősorban az Alföld középső tájain és északkeleten jeges, rendkívül csúszós utak továbbra is előfordulhatnak. Késő délutántól a Dunántúl déli felén kisebb eső következtében válhatnak csúszóssá az utak. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vasárnap reggelre egy mediterrán ciklon húzódik hazánk felé, így országos esőre kell készülni jelentős mennyiségű csapadékkal, északon ónos eső is előfordulhat. Ez a csapadékmező este távozik kelet felé. Délután 2-8°C várható a helyenként szeles időben.

A jövő hét elején is több alkalommal kell esőre számítani, többfelé ismét jelentős mennyiség hullhat. Gyakran erős, viharos lehet majd a szél. Az évszakhoz képest enyhe lesz az idő, hétfő délután többfelé mérhetünk akár 10-12 fokot is.

Forrás: Időkép

Hozzászólások