Sok napsütésre számíthatunk

Kisebb eső is várható

2014/12/23

A decemberi időjáráshoz képest jóval melegebbre és napsütésre számíthatunk, elszórtan kevesebb csapadékkal.

Napközben az ország délnyugati felében a vékony fátyolfelhők ellenére sok napsütésre számíthatunk, a Győr-Szeged vonaltól északkeletre a déli órákig többfelé erősen felhős marad az ég. Számottevő csapadék már nem várható, az északkeleti határvidéken lehet kisebb eső. A nyugati, északnyugati szél a Mosonmagyaróvár-Békéscsaba vonaltól északkeletre többfelé megerősödik, néhol egy-egy viharos széllökés is kifuthat, ugyanakkor az Alpokalján nagyrészt gyenge-mérsékelt szél valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között várható, a Mecsek környékén és a Dunántúl hegyein lesz legenyhébb az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között alakul, de a Dunántúl északi határvidékén és a magasabban fekvő részein ennél kissé melegebb, Borsod és Szabolcs keleti határán kissé hűvösebb is lehet.

Az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű (az északkeleti országrész magasabban fekvő vidékein a délnyugati, nyugati szél legerősebb lökései elérhetik a 60 km/h-t).

iStock_000021902721_Small

Hozzászólások