Sokkoló! Brutális szörnyeteget fogtak Ausztrália partjainál

A tigriscápa nem élte túl

2015/08/12

Egy 7 méteres tigriscápát fogtak el Ausztrália partjainál, azon a területen, ahol szörfösök és turisták százai fordulnak meg nap mint nap. Egyre több a brutális szörnyetegek okozta támadás, a hatóság tehetetlenek, de a mostani eset mégis felháborodást keltett.

Egyre többször hallani mostanában cápatámadásról, és arról, hogy ezek az óriási szörnyetegek élőhelyüktől távol, a turisták és szörfösök kedvelt helyein csapnak le a legváratlanabb pillanatban. A rendőrség és partiőrség folyamatosan megfigyeli a partszakaszokat. Nagy port kavart egy 7 méteres tigriscápa esete, aki nem élte túl az akciót és csak a merő véletlennek köszönhető, hogy kiderült az eset.

cápa

Egy kimúlt cápa képei keringenek az interneten, ahogy tehetetlenül fekszik a halászhajó fedélzetén. Óriási felháborodást keltett az ügy, pedig valószínűleg ez a példány tehető felelőssé néhány, az elmúlt időszakban okozott támadásért a kedvelt szörfös helyeken. Az ausztráliai Lennox Head partjainál fogták el a hatalmas szörnyeteget. A halász állítása szerint éppen egy másik ragadozóra vadászott, amikor ez a példány hajója közelébe jött és beakadt az állkapcsa a hajó szerkezetébe. Befogta és a fedélzetre húzta a tigriscápát, aki nem élte túl az esetet, így többen őt támadják, amiért megölte a brutális szörnyeteget. Mivel ezeknek az élőlényeknek a lemészárlása és eladása törvényekbe ütközik, komolyan aggódhat az állítólag vétlen halász.

Az említett hely 750 kilométerre található Sydney-től, és sokan járnak ide, hogy meglovagolják a hatalmas hullámokat. Éppen ezért az élőhelyüktől távol errefelé cirkáló ragadozók komoly veszélyt jelentenek az emberre. Nem azért, mert alapvető zsákmánya lenne, hanem a zavaró tényezők miatt: a cápa általában tápláléknak nézi áldozatát, aki egyébként olyan más tengeri élőlényekre vadászik, mint teknősök, tengeri kígyók, dugongok és óceáni emlősök, például a delfinek és a bálnák. Bár a helyiek aggódnak, mert a mind gyakrabban felbukkanó cápák miatt egyre kevesebben jönnek a környékre, ez a titokzatos incidens mégis felkavarta az állóvizet.

A halász azt állítja, azért tették közzé a képeket, hogy be tudják azonosítani, mert fogalma sem volt róla, hogy tigriscápáról van szó. Nem szándékosan ölték meg az állatot, az azonban tény, hogy kifogása nem lett bejelentve a hatóságoknál, ami így büntetendő, hiszen az illegális kereskedelem részeként számos példányt öltek már meg halászok.

fotó: Facebook

A szemtanúk egyöntetűen borzalmas látványt írtnak le. Amikor észrevették, hogy valaki a vízből menti a lányt, azonnal óriási káosz alakult ki, mindenkit kiparancsoltak a vízből, kiabáltak és eluralkodott a pánik. Fotók! Olvass tovább!

cápa

Hozzászólások