Sokkoló! Damu Rolandot fejbeszúrta édesanyja

Nehéz körülmények között nőtt fel a színész

2015/05/26

Sokkoló információk kerülnek napvilágra a börtönviselt színész, Damu Roland életéből. Legutóbb brutális gyerekkorából olvashattunk részleteket, de amiket abban leír, azt a legnagyobb ellenségének sem kívánja az ember.

Nem volt könnyű gyermekkora a színésznek, legalábbis ez derül ki a napokban megjelenő könyve részletéből. A Blikk már csepegtetett néhány információt az önéletrajzi kötetből, amiben Damu megdöbbentő őszinteséggel vall nehéz gyerekkoráról. Azt eddig sem titkolta a Jóban-rosszban egykori szereplője, hogy hánytatott gyerekkora volt, a szülei alkoholproblémákkal küzdöttek, ő pedig rettentően magányosnak érezte magát óvodás korában.

Damu három évet ült börtönben, amiért a bíróság előtt bizonyosságot nyert a Palácsik Tímea – ma már Vajna Tímea – ellen elkövetett bántalmazás és nemi erőszak. A színész azóta is ártatlannak vallja magát. Olvasd el a cikket!

damu2

Nem botránykönyv a célja, mégis botrányos, ami benne olvasható. Hogy mi minden fog még kiderülni a színész életéből, családjáról, szerelmeiről, a munkájáról, arra hamarosan fény derül. Elsőként alkoholmámorban úszó édesanyjáról rántotta le a leplet.

“Aztán jött anyámnak egy másik mániája: elkezdett engem verni! Vert reggel, délben és este! Ivott gyógyszerre, apámmal balhézott, aztán engem vert. Oviba mentem, ott bepisiltem, hazamentem, ott is bepisiltem, aztán megint kaptam” – olvasható a napilapban a kiemelt részlet. Kortársai hugyos Rolinak csúfolták, mert állandóan bepisilt, holott senkinek fogalma sem volt róla, hogy mi folyik a háttérben. A környezet, főleg a pedagógusok első számú dolga lenne ilyenkor figyelni a jeleket, és ha lehetőség nyílik rá, valamilyen módon közbelépni.

Damu és felesége

Damu állandó szeretethiánytól szenvedett, az édesanyja sosem ölelte magához, vagy puszilgatta meg. Míg másokért örömmel mentek a szülők az oviba, addig ő sírva rohant haza a megaláztatástól. Saját bevallása szerint anyja és apja sosem szerették egymást, ezért is tudott ennyire elharapózni közöttük a viszony. Mindketten hirtelen haragú emberek voltak, az anyjánál az alkohol ezt csak felerősítette. Aztán jött a nagy döbbenet: míg az édesapa egy másik városban zenélt, az anyja a szomszéd szeretője lett.

“A húgom a kiságyban, apám a nagy, csillogó, hajdúszoboszlói szállodában zenél, Színcsák mama Böszörményben, én meg itt fekszem a nagy ágyon egyedül, miközben H. Béla anyámat b…ssza a heverőn, ahol a mama szokott aludni. Sírtam (…). Egyszer azt éreztem, hogy majd’ bepisilek. Felkeltem, hogy kimenjek pisilni. Mindig egy vödörbe pisiltünk, kakáltunk, amit reggel kivittünk a pottyantós budiba. Szóval megyek a vödör felé, és látom, hogy anyám térdel H. Béla előtt, és a kukiját puszilgatja. Na, amiért ezt észrevettem, anyám fejbe szúrt egy villával. Ömlött a vér a fejemből, pedig csak a bőrt karcolta fel! Béla meg az anyám annyira megijedtek, hogy megígérték, ha nem mondom el apámnak, akkor vesznek nekem édességet meg biciklit” – emlékszik vissza Damu.

Hozzászólások