Som-Balogh Edina ráfizet a pornóbotrányra

A színésznő duplán megjárta a hamis fotókkal

2015/06/24

Som-Balogh Edina boldog családi életet él, botrányokba korábban sem keveredett, most mégis egy pornóügy keseríti meg mindennapjait, és üríti ki a pénztárcáját.

A szép színésznő egy pornólap címlapján kényeztetett egy férfit, azaz a képen lévő hölgy testére Som-Balogh Edina fejét hamisították, és ez természetesen kiverte a biztosítékot a Barátok közt sztárjánál. Azonnal beperelte a kiadót, melynek szerkesztője Lévai Adrienn, aki aktmodellként kereste kenyerét, de prostiügyekben is felmerült a neve.

A kiadó, a Lea-Sec Kft. és a hamisított pornóképet tartalmazó újság szerkesztője ellen indult eljárást, és első fokon 5-5 millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg a bíróság az ügyfelem részére. A szerkesztő, Lévai Adrienn fellebbezett, a másodfokú bíróság helyt adott neki, azaz a jogerős ítélet vele szemben elutasította ügyfelem kérelmét. A nevével fémjelzett cikk ugyanis, mint állította az alperes, a magazinba betűzött egyik mellékletben jelent meg, így a bíróság szerint a felelősség a főlap szerkesztőjét nem terheli” – jelentette ki a Borsnak dr. Kovatsits László, Som-Balogh Edina ügyvédje.

Som-Balogh Edina
Som-Balogh Edina csak a családjára és a Barátok köztre szeretne koncentrálni

A színésznő mindezek ellenére duplán nehéz helyzetbe került. Nem elég, hogy lejáratták, még fizetnie is kell, mert bár első fokon megnyerte a pert, és azzal 5 millió forintot, de ezt az összeget vélhetően sosem fogja látni, hiszen a lap kiadója kényszertörlés alatt áll. Másodfokon viszont nem marasztalták el a lap szerkesztőjét, ezért Edinát terhelik a perköltségek.

A cég mindenesetre kényszertörlés alatt van, és azóta sem fizették ki ügyfelem részére a jogerősen megítélt ötmilliós sérelmi díjat, valamint a háromszázezer forintot meghaladó perköltséget” – tette hozzá az ügyvéd.

Hozzászólások