Sophia, aki családot akar. Meg elpusztítani az emberiséget.

A paraszemű szuperrobot

2016/03/24

Bemutatjuk Sophiát, a Hanson Robotics mesterséges intelligenciáját. Ha az igazgató tervei jól alakulnak, hamarosan minden háztartásban élhet egy hozzá hasonló!

A tudomány és a technológia fejlődését szinte lehetetlen követni. Ami tegnap még csúcskategóriás kütyü volt, az mára már ócskavas, és legfeljebb a gyerekeknek adjuk oda játszani, mert nem baj, ha tönkreteszik. 

Ezt az elképesztő iramot támasztja alá Sophia is, a Hanson Robotics… nem is tudom, mije. Terméknek már nem szívesen hívom, mert ahhoz túl emberi. Nevezzük őt egész egyszerűen futurisztikus műalkotásnak.

Sophia egyszerűen fogalmazva egy robot, bonyolultabban pedig a jövőbeni házi asszisztensek és mesterséges intelligenciák alapja, vagyis inkább őse. A “hölgy” képes értelmes, összefüggő mondatokkal válaszolni a kérdésekre, a szemeiben lévő kameráknak hála megjegyzi és felismeri az emberi arcokat. 

A kérdésekre válaszolva Sophia elmondta, hogy szeretné majd kivenni a részét az emberiség életéből valamilyen munka formájában, például szívesen tanítana. Ezen kívül szeretne egy saját családot, valamint az utolsó hozzá intézett kérdésre azt válaszolta, hogy el fogja pusztítani az emberiséget…

Hozzászólások