Sörpácos BBQ pulykaszárnyak

Pulykaszárnyak ízletes pácban

2017/06/20

Pulykaszárnyat nem készítünk olyan gyakran, mint csirkeszárnyat, és ez nagy hiba! Készítsd el sörpácos-barbecue-s pácban és legyen ez a nyári kedvenced! 

Hozzávalók:

  • 5-6 pulykaszárny 
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 tk hagymás fűszersó
  • 1 tk paprika
  • ½ tk őrölt római kömény
  • 1 csipet cayenne bors
  • 1 csipet bors (őrölt)
  • 3-4 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 fél citrom leve
  • 1 doboz világos sör

Elkészítés:

1. A szárnyakat az ízületnél kettévágjuk, megsózzuk.

2. Az olívaolajat kikeverjük a többi hozzávalóval és a szárnyakat beleforgatjuk a pácba. 1-2 órán át hagyjuk pácolódni, majd forró grillen kb. 45 perc alatt megsütjük, időnként megforgatva, és a páclével locsolgatva.

3. Salátával, tetszés szerint zöldhagymával vagy kéksajttal kikevert tejföllel, paradicsomszósszal tálaljuk.

Jó étvágyat! 

(forrás, kép: google)

Hozzászólások