Sorra halnak meg a fiatal koreai popsztárok!

2019/12/12

Most a 27 éves a dél-koreai popsztár és színész, Cha Inha vesztette életét. Ezzel rövid idő leforgása alatt ő volt a harmadik dél-koreai celeb, aki vélhetően végetvetett életének. Halálának híréről a Guardian számolt be.

A Surprise U nevű banda tagja volt Cha, aki az utóbbi időben kipróbálta magát színészként is, mely még nagyobb ismertséget hozott számára. Holttestére otthonában találták, és miután felröppent halálhíre, ügynöksége arra kérte a rajongóit, hogy tisztelve a család gyászát, ne fejtegessék a sztár halálának körülményeit. Az egyszerűség kedvéért magyarra fordítva: elég valószínű, hogy önkezűség van a dologban.

Nem az ő esete az egyetlen, ami megrázta mostanában a k-pop világának követőit. Novemberben szintén otthonában találtak Goo Hara holttestére is. Goo halála csupán pár héttel azután történt, hogy elveszítette egy barátját, aki szintén a műfaj énekeseként ismert Sulli volt. Utóbbi számos alkalommal mesélt mentális problémáiról. A két fiatal nő nem tudta elhordozni a hírnévvel járó terhet, mivel gyakran érte őket elég erős kritika, sőt gyűlölködő beszéd is az interneten.

Olyan időt élünk, amelyben különösen fontos, hogy gyermekeink lelkivilágát megfelelően ápoljuk. A figyelmét most érdemes kiterjeszteni azoknak a szülőknek, akik gyermeke a világszintű őrületnek hódolva követi a k-pop sztárok munkásságát és életét. Az öngyilkosság megelőzhető! Ha bajban vagy, esetleg ismersz olyat, aki lelki gondokkal küzd, kérj haladéktalanul segítséget a 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámon!. További információ az oldalon

Hozzászólások