Souvlaki, a görög rablóhús

Még egy görög étek a hétvégére

2016/04/03

Egy görög nyaralás alkalmával valószínűleg mindenki találkozott a souvlakival, akár a parton, akár valamelyik étteremben. Ha nem, akkor itt a tökéletes alkalom megismerkedni vele! Az elkészítése nagyon egyszerű, az íze pedig nagyon finom!

Hozzávalók:

* 1db filézett csirkemell

* 1 db sertés szűzpecsenye

* 1 ek szárított oregánó

* 1 ek szárított rozmaring

* 3-4 dl olíva olaj

* ½ citrom leve

* 2 nagyobb gerezd fokhagyma

* 1 nagy fej vöröshagyma

* 1 db piros pritamin paprika

* só, bors

* fapálcika (összeállításhoz)

Elkészítése:

* a húsokat egyenlő méretűre daraboljuk fel és tegyük egy tálba

* fűszerezzük be, tegyük rá a zúzott fokhagymát, a citrom levét, valamint az olíva olajat

* jól keverjük össze és 1-2 órát hagyjuk pácolódni

* nagyobb cikkekre vágjuk fel a hagymát és a paprikát

* amikor kész a pácolás a fapálcikákra folyamatosan tűzzük fel az összetevőket. Hús – hagyma – paprika.

* faszénparázson, vagy grill serpenyőben kb. 10 perc alatt süssük készre az összes oldalát.

Jó étvágyat!

Hozzászólások