Videó! – Lessetek sportbaleseteket!

Helytelen lifthasználat és egyéb extrémségek

2015/12/17

A sport sok nagy csodái közül az egyik, hogy sohasem tudhatjuk, mikor találkozunk egy igazán meglepő vagy fájdalmas pillanattal. Az élő közvetítések és zsebkamerák kora pedig minden félrelépést rögzítenek az örökkévalóságnak.

A Sport Vines Land az egyik olyan Youtube csatorna, ami hetente mazsolázgat a világban történő sportbakikból és szembesíti a bevert könyökén siránkozó embereket azzal, hogy a nap 24 órájában mások százszor cikibb balesetekbe keverednek. A mostani videó-összeállításban a szokásos bukások mellett találkozhatunk egy zseniális kapus leszerelési csellel, a pankráció arcpirító karácsonyi körítésével, esetleg azzal, hogy az amerikai focisok vagy figyelmen kívül hagyják a fizikát, vagy éppen szomorú randevújuk akad vele.

A tanulságok között szerepel, hogy két kerékkel talán jobban lehet szelni a levegőt, mint szárnyakkal, a jégkorong védőüvege nem mindig tud vigyázni magára, és sohasem szabad megfeledkezni a tánc felszabadító erejéről. Felmerül az a kérdés is, aminek megválaszolására biztonságosabb ezt a válogatást megnézni: vajon hány méter hó kell ahhoz, hogy ép bőrrel érkezzünk le egy három emelet magas épület tetejéről? Az azért mindenképpen kiderül, hogy nem feltétlenül használja mindenki úgy a sporteszközöket, ahogyan a nagykönyvekben megírják, és egy jól irányzott ütéssel még egy pingponglabda is képes lecsavarni a kólásüveg kupakját.

Hozzászólások