Stílust teremtett a 80 éves hajléktalan

Extravagáns koldus járja az utcákat

2016/09/21

Bemutatjuk Rosiet a stílusteremtő 80 éves hajléktalan nőt. A képek alapján mi inkább megijednénk tőle mintsem, hogy divatikonnak nevezzük.

Rosie igazi hölgynek és divatteremtőnek érzi magát. Emellet pedig hajléktalan. 80 éves elmúlt, azt ugyan nem tudjuk mennyivel, mivel azt mondta egy vérbeli nő sosem árulja el a valódi korát. A környéken ahol járja az utcákat már mindenki ismeri. Vannak emberek akik szívesen adnak neki pénzt és ételt. Van olyan, aki teljes passzivitást mutat irányába és egyáltalán nem foglalkozik vele. A két tábor mellett azonban létezik egy harmadik is, akik folyamatosan bántják és lenézik őt.

A hölgy, aki nap mint nap rója az utcákat már 30 éve él fedél nélkül. Rosie a ruháit adományokból szerzi, így mivel mindenféle stílusú ruhákat kap vagy szed össze a ruhagyüjtő kontérekből eléggé extravagánsan öltözködik. A fotóriporter, aki a képeket készítette róla megkérdezte tőle, hogy eszik-e minden nap? A kérdésre a válasz így hangzott: eszem, ha össze tudok koldulni annyi pénzt, amiből ételt vehetek. Elég szomorú, hogy az emberek csicsásabbnál csicsásabb ruhákat adnak, vesznek neki, ám táplálékhoz nem jut minden nap. Mindenesetre a hölgy elég feltűnő jelenség, ám inkább ijesztő szegény nem divatdiktátor. Hogy a sminkeket hol és hogyan szerzi be arra nem derült fény a cikkből. A fotósnak aki a következő képeket készítette róla úgy engedte meg, hogy lencsevégre kapja őt, ha fizet érte. Miután perkált a férfi, örömmel állt modellt a kamerának.

Hozzászólások