Stohl András, az őrült nő

A darab próbája után rohan haza családjához

2014/06/26

Közel egy hónapja kezdődtek az Őrült Nők Ketrece próbái Alföldi Róbert rendezésében, az Átrium Film-Színházban. A darabban Stohl András egy művészt alakít, aki esténként nővé sminkeli magát és egy mulatóban lép fel. Szinte már természetes, hogy néhány színházban nyárra sem áll meg az élet, ez a színészeket különösen próbára teszi, hiszen egy perc szabadidejük sincsen így.

Ahogy Hevér Gábor – a darab másik főszereplője említi – egy színész kétszer panaszkodik: hogyha van munkája és ha nincsen. Már a színpadi próbáknál tartanak, de nincs könnyű dolguk a táncosoknak és a transzvesztitát alakító Stohl Andrásnak sem, hiszen tűsarkakon járják végig a darabot. Hevér Gábor és Stohl András már nem először állnak egy színpadon, ez a darab viszont egy kicsit más, mint a többi. Szó szerint más, hiszen Hevér Gábor szerelmét és társát Stohl András alakítja.

Stohl Andrásnak nemrég született kisfia, aki – ahogy a színész fogalmaz – nemcsak azért nem látja sokat otthon, mert folyamatosan próbál, hanem még azért sem, mert még olyan kicsi, hogy nem igazán érzékeli a környezetét maga körül. Kislánya, Franciska viszont mindig várja haza apukáját, aki haza már nem tűsarkakon érkezik.

Hozzászólások