Stohl András nemet váltott?

Tetőtől talpig nővé vált egy új szerep miatt

2014/07/11

Alig ismertek rá Stohl Andrásra, amikor magassarkúban, nőnek öltözve és sminkelve tipegett ki öltözője ajtaján. Nem váltott szakmát sem életmódot, egész egyszerűen egy új szerep miatt bújik női ruhába és cipőbe. Az Őrült Nők Ketrece című darabban tűnik fel a színész, amiben egy transzvesztita művészt alakít, a szerep miatt még mellszőrzetét is leborotválta.

Stohl András úgy érzi, hogy ebben a darabban inkább nőt alakít, mint férfit. Rengeteget dolgoznak mostanában a társulattal, az Átrium Film-Színház új darabjának jelmezes próbái is elkezdődtek már. A színész meglepő dolgot fedezett fel magán, mozdulatai nőiesebbek lettek, amit gyermeke édesanyja, Ancsika is észrevett. A magassarkúban való járás még nehézséget okoz Stohl Andrásnak, de a sminkelést nagyon élvezte, hiszen elmondása szerint olyan jól sikerült, hogy saját családja sem ismert rá.

20140711stohl-andras

Az Őrült Nők Ketrece című előadást Alföldi Róbert rendezi, aki szerint ez a darab nem megbotránkoztató, hanem igenis egy szórakoztató zenés musical. ‘Ez egy vidám nyári előadás lesz némi robbanós gesztussal, de szerintem ez a dolga a színháznak. Előtte is ezt csináltam. Ez valóban egy nagyon vidám, a szeretetről és a reményről, a hitről, a barátságról és a szolidaritásról, az összetartozásról szóló darab.’ – nyilatkozta a rendező.

Fotó: Mészáros Csaba

Hozzászólások