Stohl András nővé változik

A színész magassarkút próbál, sminkeli magát, közben pedig a lánya esküvőjére készül.

2014/05/08

Persze mindezt csak színházi szerepek kedvéért teszi, az viszont tény, hogy háromszoros lányos apukaként egészen új feladat áll előtte, hiszen hamarosan megérkezik a családba a férfi nem megszilárdítója.

Az idei év talán legjobban várt színházi előadása lesz a Madách Színház gondozásában közönség elé kerülő Mamma Mia!, amiben Stohl András játssza az egyik apajelöltet. A szerep nem áll messze tőle, hiszen saját nagylányai is hamarosan eladósorba kerülnek. Az udvarlók mellett a színésznek más fiúval is meggyűlhet a baja, hiszen hamarosan megszületik első kisfia.

„Mostanában szerencsére nagyon sok énekes szerepet kaptam, kezdve az István a Király Koppányával, aminek szívből örülök. A Mamma Mia! az év egyik legjobban várt színházi attrakciójának számít, de ez semmiféle nyomást nem tesz rám, sőt, inspirál, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból. Bár Szegeden nem veszek részt az előadáson, szeptembertől sokszor játsszuk majd a Madáchban, úgyhogy gőzerővel dolgozunk rajta. Én az egyik apajelöltet fogom alakítani, akit a filmben Pierce Brosnan játszik, ami persze jól esik az egómnak – másfelől viszont fájó pont, hogy eddig Rómeó megformálására kértek fel, mostanra pedig az apaszerep illik rám” – mondta mosolyogva Stohl András, aki nem csak a Mamma Miára készül teljes erőbedobással.

20140215bulvar-stohl-andrasnak-mennie-kellett2“Júliustól játsszuk az Őrült nők ketrecét az Átrium Színházban, ami tényleg merőben más feladat, mert míg a Mamma Miában egy férfit alakítok (amiben azt hiszem, elég jó vagyok), addig itt egy női ruhába bújt meleg pasit testesítek meg. Utoljára a főiskola után kellett transzvesztitát játszanom, szóval némi gyakorlatom már van benne, de kicsit aggódom a magassarkú cipő miatt: nem tudom, hogy tipegek majd a pipaszár lábaimon. Azt nem hiszem, hogy bárki megrökönyödne azon, hogy nőt alakítok: nekem is vannak ilyen ismerőseim és szerintem elég liberális társadalomban élünk – legalábbis remélem” – vallotta be a színész.

Stohl Andrásnak színházai szerepei mellett apaként is meg kell állnia a helyét: lányai lassan kirepülnek a családi fészekből, helyettük viszont érkezik a trónörökös.

„A Mamma Mia! kapcsán eszembe jutott, hogy hamarosan az én lányaim is elérik a kort, amikor házasságra adják a fejüket, de abba, hogy após vagy nagypapa leszek, inkább még nem gondolok bele. Még van idejük arra, hogy egy kicsit kiéljék magukat, és köszönhetően az anyukájuk remek nevelésének, nem kell rövid pórázon tartani őket: nagyon okosak, ezért tudják, mi a helyes és mi nem, úgyhogy nem féltem őket. Mázlim van, mert az elmúlt néhány hétben volt egy kis időm kifújni magam, a családdal tölteni az időm, és persze itt volt már az ideje annak is, hogy berendezzük a gyerekszobát, amit három lány után egy kicsit fiúsítani kellett. Mikor megtudtam, hogy a negyedik gyerekként egy kissrác érkezik a családba, kicsit megijedtem, de azzal nyugtatom maga, hogy az első évben nem lesz sok különbség az eddigi tapasztalatokhoz képest, maximum az a néhány centi plusz… A nagyobb feladatokon pedig még ráérek gondolkozni” – tette hozzá nevetve Stohl András.

Hozzászólások