Stohl benne van, mégis kimaradt a Star Wars-ból!

Nagyon komoly biztonsági intézkedések előzik meg a filmpremiert

2015/12/13

Bár Stohl András adja a hangját Luke Skywalkernek, mégis rejtegetik előle a Star Wars új részét.

Óriási izgalommal várja a fél világ, hogy a mozik végre elkezdjék vetíteni a Star Wars legújabb részét. A filmes világban dolgozók között vannak olyan szerencsések, akik már ismerhetik a várva várt produkciót, de még ők is csak részleteket láthattak-hallhattak.

Az ilyen nagy horderejű, nagy bevételre számító filmeknél sokkal komolyabbak a titoktartási szabályok és az óvintézkedések is. A kész művet a megjelenésig idehaza is látta már néhány ember, de a legszigorúbb biztonsági intézkedések között nézhetett bele a fordítón kívül a szinkronrendező, a hangmérnök, az utómunkálatokat végző technikusok, de ez legfeljebb egy tucat személyt jelent. Ők természetesen az állásukkal, jó hírnevükkel játszanak, így persze segítenek megőrizni a titkokat. A forgalmazón kívül amúgy az első ember, aki a kész alkotást láthatja, a fordító, de ő sem kapott teljes kópiát, csak egy erősen lebutított, látványos elemeitől megfosztott, homályos változatot lát, amit ha véletlenül elveszít, vagy ellopnak tőle, sem tudnak vele túl nagy kárt okozni az alkotóknak. A történetet persze alaposan ismeri, de őt is titoktartási szerződés köti, és aligha kapna újra megbízást, ha idő előtt kikotyogná a titkokat. A szinkronizált kópiákat biztonsági emberek őrzik, és biztosítással viszik ki a vetítőtermekbe is. A szinkronizáló művészek pedig még ennyit sem látnak a filmből” – mondta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő informátor.

Stohl

Így eshet meg az, hogy Stohl András sem ismerheti a teljes történetet, hiába ő Luke Skywalker magyar hangja. Csupán csak azon részletekkel van tisztában, amelyekben az a karakter szerepel, akinek a hangját adta.

A rajongóknak azonban már nem kell sokáig várniuk, hiszen a Star Wars egy héten belül a mozikba kerül.

Olvass még Stohl Andrásról!

Hozzászólások