Stroganoff bélszín RC-módra!

Nem kell étterembe járni egy jó étkezésért

2016/04/14

A Stroganoff bélszín igazi királyi csemege lehet, ha jól készítik el. Nos, ehhez adunk most egy parádés kis receptet, mert ilyen jó arcok vagyunk.

Ha a bélszínt nem steaknek használjuk fel, akkor itt egy tökéletes recept arra, hogy lehet akár a maradék felhasználásával fenséges ételt készíteni. Ha egész bélszínem van otthon, a hús vékonyabb részt szoktam felhasználni, mivel apró csíkokra vágjuk.

De lássunk hozzá!

Hozzávalók:

* 40 dkg bélszín

* 50 dkg csiperke gomba

* 20 dl tejföl

* 20 dl tejszín

* 1 tk paradicsompüré

* 1 tk mustár

* 1 közepes fej vöröshagyma

* 1 gerezd fokhagyma

* 1 dl fehérbor

* 3-4 csemegeuborka

* kis csokor petrezselyem

* olaj

* só, bors

Elkészítése:

* Kevés olajat felhevítünk egy serpenyőben, ezen megpirítjuk a cikkekre vágott gombát. Fontos, hogy ne sózzuk, mert akkor a gomba levet enged és nem pirul, hanem párolódik. Addig pirítsuk a gombát, amíg világosbarna lesz.

* A kész gombát félre tesszük és a kb. 1×1 cm-es csíkokra vágott bélszínt is lepirítjuk. Kevergetés mellet ez az idő nem lehet több 1,5 percnél. Amikor a serpenyőbe tettük, sózzuk, borsozzuk a húst. Ezt is félre tesszük a gomba mellé.

* Serpenyőben ismét olajat hevítünk és rátesszük a felaprított hagymát, majd üvegesre pároljuk.

* Mellé tesszük a fokhagymát és a paradicsom pürét.

* Addig pirítjuk így, amíg a paradicsom narancssárga nem lesz.

* Ráöntjük a fehérbort, amivel felszedjük a serpenyő aljára lepirult pörzsanyagot is.

* Mehet bele a tejföl és a tejszín, valamint a mustár.

* Beforraljuk, és visszatesszük a gombát és a bélszínt.

* Összekeverjük és beletesszük a csíkokra vágott csemege uborkát, valamint a felaprított petrezselymet.

* Kb. 5 percig forraljuk, amíg sűrűsödni kezd és már tálalhatjuk is.

Köretnek csinálhatunk mondjuk rizst vagy a nokedlit, de sültkrumplival is kifejezetten finom!

Jó étvágyat!

Hozzászólások