Súlyos balesetet szenvedett Varga Viktor édesapja

Csoda, hogy túlélte

2015/01/27

Szörnyű baleset árnyékolta be Varga Viktor és édesapja mesés thaiföldi vakációját. Az énekes apukája megcsúszott egy sziklán, és több métert zuhant.

Az énekesre még a szerelem is rátalált a nyaraláson, így igazán a paradicsomban érezhette magát. Ezt szerette volna fokozni egy kis kalanddal, ezért az apukájával úgy döntöttek, felmásznak egy sziklarengetegre, hogy felhőtlenül élvezhessék az egyik csodás vízesést. Mindketten szeretik a kalandtúrákat, jó kondícióban vannak, azonban mászás közben Varga Viktor apukája, János megcsúszott, több emelet magasból a mélybe zuhant, néhányszor hozzá is csapódott a sziklafalhoz.

A dzsungelt szerettük volna felfedezni. Megpillantottunk egy csodaszép vízesést, amely hatalmas és éles sziklákkal volt övezve. Tudtuk, hogy a megközelítése kockázatos, elég magasan is volt, lehetett vagy hét-nyolc méter, de édesapámmal nem ismerünk lehetetlent, sőt egyenesen imádjuk a kihívásokat. Ugyan már első ránézésre is látni lehetett, nem lesz könnyű feljutni a csúcsra, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a vízesésre és a tájra, de nem gondoltuk, hogy bajunk eshet. Apukám pedig különösen jó erőben van, ezért nem féltettem. Egyik pillanatról a másikra történt minden. Apa rosszul léphetett, és egyszerűen leesett a szikla­peremről. De nem zuhant nyílegyenesen a mélybe, hanem egymás után vágódott neki a sziklafalból kiálló, éles köveknek, majd végül beleesett a vízbe. Iszonyú volt végignézni, ahogyan esik lefelé, ahogy tehetetlen rongybabaként vágódik neki a szikláknak. Nagyon megijedtem. A legrosszabb az volt az egészben, hogy nem tudtam segíteni neki” – mesélte a Blikknek Varga Viktor.

Varga Viktor
Meg akarták hódítani a sziklarengeteget (fotó: Facebook)

Az énekes azonnal az egyik közeli város kórházába vitte apukáját, ahol kiderült: hatalmas szerencséje volt. Ugyan egy bordája eltört, de egyéb komoly sérülés nem keletkezett.

Lélekszakadva rohantam lefelé, azt sem tudom, hogy értem le épségben azon a meredek, csúszós kőrengetegen. Csak mentem, és kiabáltam édesapámnak, hogy jól van-e. Nem tudom elmondani, milyen megkönnyebbülés volt, amikor láttam, hogy evickél ki a vízből. Bekötöttük a sérülését, és azóta jegelem a fájó részeket. Visszagondolva meglehetősen ijesztő, hogy egyik pillanatról a másikra megtörténhet a baj, ráadásul az otthonunktól több mint tízezer kilométerre” – tette hozzá az énekes.

Hozzászólások