Súlyos beteg Ferenc pápa

Alig 2-3 éve van hátra az egyházi méltóságnak?

2014/08/20

A 77 éves egyházi méltóság újságíróknak most először nyilatkozott betegségéről, és bár eddig a halált nem emlegette, most arra is tett utalást miszerint, úgy érzi még két-három éve van hátra földi életéből, aztán Ő is visszatér az Atya Házába.  Azt is elmondta, hogy amennyiben már nem tudja ellátni feladatait, úgy időben visszavonul. 

Ferenc pápa épp Dél-Koreából tartott a Vatikánba, mikor újságírói kérdésekre válaszolt. és azok elmondása szerint, a pápa jó hangulatban volt, annak ellenére, hogy nagyon rövid és megfeszített “kiránduláson” volt túl.

Amikor a globális népszerűségéről kérdezték, hogy szerinte ez minek köszönhető, azt válaszolta:  Ezt nagylelkűségnek tartom Isten gyermekeitől. Igyekszem figyelni a bűneimre, a hibáimra és nem büszkévé válni. Mert tudom, hogy földi életem már nem hosszas, két – három év és megtérek Atyám Házába. 

Az argentin pápa elmondta, hogy már “természetesebben” tudja kezelni a népszerűségét, ami az elején bizony őt is “megijesztette egy kissé”. Bár a pápa korábban soha nem beszélt a teremtőjéhez való visszatérésről, vatikáni források már többször is hírül adták, hogy a pápa súlyos beteg és nem sok van hátra számára.

APTOPIX Italy Pope Epiphany

A pápa arról azonban többször is említést tett, hogy amennyiben nem bírja ellátni megfelelően vatikáni és pápai feladatait, úgy elődjéhez – Benedek pápához hasonlóan – ő is visszavonul.  Lemondana a pápaságról, ha úgy adódik, akkor is, ha ez egyes teológusoknak nem lenne ínyére.  Elmondta, hogy 60 évvel ezelőtt a visszavonulás még lehetetlen lett volna egy katolikus egyházfő számára, ám mára ez elfogadottá vált, “XVI. Benedek kinyitott egy kaput” – mondta.

A pápa azt is elmondta viccesen az újságíróknak, hogy idegi problémái vannak, amely kezelést igényel, minden nap egy argentin baráttal kell stimulálni – azaz egy teával.

Pope Francis Visits Sardinia

Egyike ezeknek a neurózisnak, hogy túlságosan otthonülő lettem” – tette hozzá, legutóbb 1975-ben volt “nyaralni” Argentinán kívül a Jezsuita közösséggel.

Mi mindenképp sok egészséget és kitartást kívánunk Ferenc pápának, aki minden idők legnyitottabb és legmodernebb pápája, aki a béke igazi hírvivője.

A Ferenc pápával készült anyagot ITT tekinthetitek meg!

Hozzászólások