Súlyos fogyatékos marad Bianchi?

'Sajnos nem jó hír, hogy Jules továbbra sem szállítható'

2014/11/19
A kiváló Forma 1-es autóversenyző Jules Bianchi továbbra is kómában van és még mindig nem lehet őt szállítani. Jó barátja, Philippe Streiff, aki tolószékben kénytelen élni az életét, elmondta, hogy ez nagyon súlyos, maradandó sérülésekre utal.

Philippe Streiff szintén autóversenyző, aki szintén nagyon súlyos balesetet szenvedett. Elmondása szerint a fiatal Bianchi valószínűleg nem fog felépülni soha. A Japán Nagydíjon a vizes pályáról kicsúszó Marussi Forma 1-es pilóta a pálya mellett éppen egy másik versenyautót elvontató munkagépbe rohant bele autójával olyan hatalmas sebességgel, hogy megemelte azt. A baleset során a Forma 1-es autó teteje ütközött be a gép egy kiálló részébe Bianchi fejénél.

“Sajnos nem jó hír, hogy Jules továbbra sem szállítható” – nyilatkozta Streiff, aki 1989-ben került tolószékbe, amikor egy tesztvezetésen szenvedett súlyos balesetet.

Streiff szerint a fiatal francia versenyző sérülése sokkal súlyosabb, mint a tavaly síbalesetet szenvedett Schumacheré, ezért tartja maradandónak a károsodást.

“Nem gondolom, hogy gyorsan felébred majd a kómából, de ha fel is ébred, akkor is biztos, hogy súlyos fogyatékossággal” – mondta Streiff. (forrás: Blikk)

Hozzászólások