Súlyos veszteség érte Angelina Jolie-t

2014/07/04

Angelina Jolie elvesztette közeli barátját,  Louis Zamperini második világháborús hőst. A színésznő Unbroken című filmjét Zamperini életéről mintázta. A forgatások során szoros barátság alakult ki közöttük.

Angelina Jolie első rendezése, A vér és méz földjén című film forgatása után találkozott, Laura Hillenbrand- Unbroken című könyvével, mely Zamperini életéről szól. Jolie eldöntötte, hogy vászonra viszi a történetet (ami karácsonykor kerül a mozikba), és akkor ismerkedett meg a háborús hőssel, akivel a munkakapcsolat mély barátsággá alakult – írta a Vanity Fair.

angelina-zamperini
Angelina Jolie és Louis Zamperini Fotó: Universal

“Leírhatatlan és elképzelhetetlen az a veszteség, amit Louis halála jelent. Igazi hős volt, aki egy emberkét személyesítette meg a hitet, a humanitást és a bátorságot. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ismerhettem őt, mert ezáltal gazdagabb lett az életem. Óriási űrt hagyott maga után” – fogalmazott Angelina Jolie.

Zamperini sportolóként kezdte pályafutását, az amerikai csapat legfiatalabbjaként 1936-ban, Berlinben vett részt élete első olimpiáján. Nagy eredményt nem ért el, de 5000 méteres befejező körére sokan felkapták a fejüket, még Hitler is meg akart vele ismerkedni. Nagy reményekkel készült a tokiói olimpiára, de a háború miatt sajnos nem bizonyíthatott.

Louis Zamperini a háborúban amerikai katonaként japán fogságba esett, rettenetes kínzásokat élt át, de soha nem árulta el hazáját. Emberi nagyságáról tanúskodik, hogy szívében megbocsátással tért vissza Japánba, a naganói téli olimpiára. Szeretett volna találkozni egykori fogvatartójával, aki miatt a legszörnyűbb kínokat kellett kiállnia, de ez a találkozó meghiúsult. A háborús hőst 97 éves korában, tüdőgyulladás következtében érte a halál.

Hozzászólások