Sütőben sült sajtos padlizsán

Olaszos, egészséges, finom és jól is néz ki!

2017/04/11

Olaszos, egészséges, finom és jól is néz ki! Amiről beszélünk az nem más, mint a sütőben sült sajtos padlizsán. Próbáld ki még ma! 

Hozzávalók: 

  • 2 közepes nagyságú padlizsán
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 300 g ementáli
  • olívaolaj
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • oregánó

Elkészítés: 

1. A padlizsánokat megmossuk, és vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A tetejét rácsformában bevagdossuk, és megsózzuk. Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a szeleteket.

2. A paradicsomokat nagyon apró kockákra vágjuk, és egy tálban picit megsózzuk, oregánót szórunk rá, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, és ezt is beletesszük a paradicsomhoz.

3. A sajtot lereszeljük, és kb. 1/3-ad részét a paradicsomhoz adjuk. Az egészet jól összekeverjük.

4. A padlizsánok tetejét jó bőven bekenjük olívaolajjal, és a paradicsomos keveréket elosztjuk a padlizsánokon.

5. Mehet az előmelegített sütőbe: légkeverésesen 180 fokon addig sütjük, míg a padlizsán megpuhul. Kivesszük a tepsit, és a maradék sajtot elosztjuk a padlizsánok tetején, majd pár percre még visszatoljuk a sütőbe. Ezáltal jól ráolvad a sajt. 

Jó étvágyat! 

Hozzászólások