Sütőtök krémleves

Újabb őszi finomság receptjét hoztuk el nektek

2016/10/04

A sütőtök igazi téli íz, nem csak Halloweenra tökéletes, bár ebben az időszakban a legjobb. Próbáld ki Te is ezt az ízletes krémlevest. Melegen a legjobb!

Legutóbb megmutattuk nektek a sütőtökös sajttorta receptjét, most pedig az ősz és a Halloween jegyében kipróbálhatjátok a sütőtök krémlevest is.

Hozzávalók a leveshez:

  • 900 g  sütőtök – meghámozva, kimagozva
  • 20 g  vaj
  • 0.5 közepes fej  vöröshagyma
  • 1 késhegynyi  fehérbors (őrölt)
  • 1 csapott teáskanál  só
  • 900 ml víz
  • 80 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  • 1 késhegynyi  gyömbér (őrölt)

Hozzávalók a tálaláshoz:

  • pirítós
  • sajt – parmezán
  • tökmag

Elkészítés:

1. A sütőtököt megmossuk, kiszedjük a magjait, meghámozzuk, felkockázzuk. Közben a vajat megolvasztjuk egy fazékban és a felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a vajon, majd sózzuk borsozzuk.

2. Ízesítés után azonnal rátesszük a sütőtököt, és felöntjük ai vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzzük a sütőtököt fedő alatt kb. 25 perc alatt.

3. Összeturmixoljuk és turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt, őrölt gyömbérrel ízesítjük, majd a tűzhelyre téve egyet rottyantunk rajta.

4. Ízlésünknek megfelelően utánízesítjük az elkészült sütőtök krémlevest, pirított tökmaggal és parmezánnal megszórva. Friss pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások