Sütőtökös sajttorta Halloweenra

Őszi különlegesség a konyhában

2016/09/28

Közeledünk a szeptember végéhez, ezáltal pedig jön a sokak által kedvelt Halloween. Nagyszerű vendégváró lehet ez a sütőtökös sajttorta ezen alkalomból.

Ha ősz, akkor sütőtök minden mennyiségben. Töklámpás Halloweenre, sütőtök krémeleves, sütőtök natúrba, sütőtökös sajttorta és még ezer variáció. Mi ezek közül most megmutatjuk nektek a legédesebbet, ami tuti sikert fog aratni. 

Hozzávalók:

  • 80 dkg natúr krémsajt 
  • 1 és ¼ bögre cukor 
  • 3 ek univerzális liszt 
  • 1 bögre sütőtök püré 
  • 2 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 ek vaníliakivonat
  • ½ tk só 
  • 4 nagy tojás 
  • 1 és ¼ bögre teljes kiőrlésű zabkeksz, darálva 
  • ¼ bögre cukor 
  • 4 ek olvasztott vaj (lehetőleg nem sózott)

Elkészítés:

1. Melegítsük a sütőt 180 fokosra. 

2. Egy közepes tálban keverjük össze a keksz morzsát, a cukrot és a vajat, majd nyomjuk egy kapcsos tortaforma aljába, és süssük aranybarna színűre. Ez kb. 10-12 perc.

3. Egy elektromos keverővel keverjük simára a  krémsajtot a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, majd tegyük bele a  sütőtök pürét, a fűszert, a vaníliát és a sót. Keverjük amíg sima lesz. 

4. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat. 

5. Tegyük a sütőformába. A sütő hőmérsékletét csökkentsük kb. 150 fokra. 

6. Süssük 45 percig majd kapcsoljuk ki a sütőt, de hagyjuk benne a süteményt még 2 órán át úgy, hogy nem nyitjuk ki a sütő ajtaját.

7. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, fedjük le és tegyük  a hűtőszekrénybe, ahol legalább 4 órán át pihentessük.

Jó étvágyat!

Hozzászólások