Szabad-szájú költészet Budapesten

A Slam Poetry Miskolc vendégszereplése az RS9 színházban

2016/03/30

A slam poetry műfaja az elmúlt tizenhat évben egyre nagyobb népszerűségre tett szert Magyarországon. Ennek apropójából hívta vendégszerepelni az RS9 színház a Slam Poetry Miskolcot!

Magát a slam poetry műfaját, meg úgy egyáltalán a milyenségét sokan próbálták már definiálni, több-kevesebb sikerrel. Annyi biztos, hogy Amerikából ered, egyszerre próza, líra, költészet és színjátszás, némi stand up comedys szájízzel. Hazánkban már több tízezres rajongótábora van, és az Országos Bajnokság döntője az egyik legnívósabb kulturális eseménnyé nőtte ki magát. 

A Slam Poetry Miskolc 2013. április 6-án tartotta az első versenyét a miskolci Helynekemben. Három év van mögöttük, 21 verseny és számos egyéb rendezvény, projekt, rendhagyó irodalom óra…
Állítólag Miskolc slam fellegvár. Amit biztosan tudunk, hogy jó nagy adag szöveg jött létre ezen idő alatt és most ebből szeretnének némi ízelítőt adni a budapesti közönségnek is. Kvázi szülinap, fixen szöveg dömping!
Gyertek ünnepeljetek velük!

Fellépnek:
Bájer Máté, Bánóczi Beáta, Fazekas Viktor, Hudák Réka, Hajtós Berci, Hlinyánszky Domonkos, Irlanda Máté, Kajati Bálint Hyka, Maier Péter, Nagy Tamás, Ozsváth Cseke Gergő, Puhl Sándor, Vicze-Máthé Gyula, Siska Jakab

Konferál:
Barcsai László

Időpont:
2016. április 8. 20:00

Helyszín:
RS9 Színház
Rumbach Sebestyén u. 9., Budapest, 1075

Facebook esemény ITT.

Egy kis ízelítő a felhozatalból:

Bájer Máté (Országos Bajnokság döntős, rekorder miskolci és többszörös budapesti győztes)

 

Fazekas Viktor (Országos Bajnokság döntős, többszörös miskolci és budapesti győztes)

 

Bánóczi Beáta (Országos Bajnokság döntős)

 

Hudák Réka

Maier Péter

Hozzászólások