Szabaduljatok ki a hétköznapokból!

Jön a Szabadulószobák Éjszakája

2015/10/12

Rabul ejtően jó programot találtunk Nektek: október 16-án jön a Szabadulószobák Éjszakája!

Idén ismét megrendezik a Szabadulószobák Éjszakáját: a tavalyi 35 fővárosi és 17 vidéki helyszínhez most még több szórakoztató programot kínáló társasjáték csatlakozott, így tényleg kedvünkre válogathatunk az izgalmasabbnál izgalmasabb kalandok között.

Az egyre népszerűbb szabadulószobák igazi közös élményt nyújtanak baráti társaságok, párok és családok számára – a gyerekektől egészen idős korig. A játék célja, hogy adott időn belül, logikai feladatok megoldásával fejtsük meg a kódokat, így jutva ki a szobából. A különböző tematikájú szobák különféle izgalmakat tartogatnak, így belecsöppenhetünk egy bankrablásba, lesittelhetnek bennünket, de akár egy gyilkosság tetthelyén is nyomozhatunk.

Mára megközelítőleg 150 ilyen szoba működik Magyarországon, zömében Budapesten, de az utóbbi 2 évben számos vállalkozás jelent meg vidéken is – lassan 20 vidéki városban. És bizony, igazi túristamágnesként üzemelnek, hiszen rengeteg külföldi érkezik csak azért, hogy egy órára kiszabaduljon a valóságból.

A Szabadulószobák éjszakája a kisiskolástól, a nagyszülőkig vár minden érdeklődőt, aki szeretne egy órára teljes mértékben kikapcsolódni, feltöltődni, és egy időre teljesen elfelejteni a hétköznapok gondját, baját! Vannak szobák, ahol már 9-10 éves kortól (természetesen kötelezően nagykorú kísérővel) várják a gyerekeket, felső korhatár pedig szinte nincs is. Aki szeret játszani, kedveli a rejtélyeket, a krimiket, és a logikai feladatokat, az élőben, barátai, vagy kollégái társaságában teheti magát próbára. A játékban nincs szükség lexikális tudásra, és másodfokú egyenleteket sem kell tudni megoldani, pusztán a józan paraszti eszünkre kell támaszkodnunk.

Hozzászólások