Szabó Zsófi megemlékezett édesapjáról

Ma lenne 84 éves a Nemzet Színésze, Szabó Gyula

2014/07/15

Szabó Gyula, mindannyiunk nagy mesélője és a Nemzet Színésze ma lenne 84 éves. A Kossuth-díjas színész lánya, Szabó Zsófi hónapokkal ezelőtt szinte belerokkant imádott édesapja elvesztésébe, nem tudta feldolgozni halálát.  Zsófi most egy kicsit talán jobban van, megtanulta kezelni a helyzetet és a jövőbe tekint. Ma van édesapja 84. születésnapja, amiről a Facebook oldalán emlékezett meg.

Szabó Zsófi sokszor posztolt közös képeket imádott édesapjával, most is így tett, a kép alá ezt írta: “Boldog Születésnapot kívánok Neked Édesapám,ott fenn a Mennyországban!” Egy közös, gyerekkori képét választotta, amin kisgyermekként átöleli apukája nyakát. Kettejük között mindig is különleges kapcsolat volt. Ebben biztos szerepet játszott a klasszikus apa-lánya kötődés illetve az is, hogy Szabó Gyulának elég későn született gyermeke.

Szabó Zsófi11
A színész egészsége 2008-ban romlott meg, amikor agyvérzést kapott. Ezután családja ápolta, ekkor Zsófi és édesapja viszonya még szorosabb lett, minden nap meglátogatta otthonában és sokat beszélt hozzá, megosztotta vele gondolatait. Egészen különleges kapcsolat alakult ki közöttük, és ennek hatására jobb csuklójára tetováltatta Szabó Gyula aláírását. Zsófi nemrég egy újabb tetoválással emlékezett meg édesapjáról, ami egy galambot ábrázol.  Facebook oldalán így magyarázta jelentését: “A Szentlélek, Spiritus Sanctus, a kereszténység fő irányzatában a Szentháromság harmadik személye, az Atya és a Fiú kölcsönös szeretetének végpontja, kiáradása…Isten lelke,ereje.”

Szabó Zsófi113
Zsófi édesapja elvesztését nagyon nehezen dolgozta fel, a szomorúság miatt nem akart utcára sem menni, ezt az állapotot Éder Krisztián egy fotósorozatban örökítette meg. A színésznő édesapja halála után bezárkózott, legjobb barátaival sem szeretett volna kapcsolatba lépni és elmarta maga mellől szerelmét is.

Szabó Zsófi115
Életének ezen szakasza nemrég zárult le, jobban nyit már a külvilág felé,  mostani nyilatkozataiból és Facebook posztjaiból kitűnik, hogy kicsivel jobban van. Sok időt tölt édesanyjával és rengeteget van a természetben, újra visszament lovagolni és rendszeresen fut.

Szabó Zsófi112

Hozzászólások