Szabó Zsófi menekül zűrzavaros élete elől

Barátai sem értik meg a színésznőt

2014/08/08

Élete elől menekült a zord norvég nyárba Szabó Zsófi: a színésznő itthon nem tudott megküzdeni lelki problémáival, és úgy tűnik, barátaitól sem kapta meg a kellő támogatást. Zsófi naplót is vezet az útról, és úgy tűnik, valóban a magány az egyetlen megoldás zűrzavaros életére.

Szabó Zsófi nehéz időszakon ment keresztül, ezért különös elhatározásra adta a fejét. Egy tizenhat napos norvégiai utazáson vesz részt, ahol végre tisztába jöhet önmagával és átgondolhatja az utóbbi néhány hónap borús eseményeit. Mivel egyetlen barátja sem értette, miért menekül az itthoni napsütésből a hűvös norvég nyárba, egyedül vágott neki a hegyeknek.

„A lelkem vágyott a szabadságra. Az egyedüllétre. Annyi minden történt velem az elmúlt években. Annyira elfáradtam. Lelkileg. Fizikailag. Mindenhogyan. Egy olyan kalandra vágytam, ami a barátaim körében nem igazán népszerű, ezért úgy döntöttem, hogy egyedül is nekivágok az útnak. A kicsit zord és hűvös északi táj állt a legközelebb a hangulatomhoz. Norvégia a végtelen fjordok, vízesések, és tavak országa. Kíváncsi voltam rá” – írja élménybeszámolójában a színésznő.

A végtelen szabadságban porszemnyi az ember

Zsófi azt is kijelentette, hogy nem úgy jelentkezett az utazásra, mint színésznő, vagyis nem várta el, hogy ingyen jusson ki Norvégiába. „Nem szeretem, ha élő reklámfelületként tekintenek rám” – írja Zsófi blogjában.

A Jóban Rosszban színésznője a túra eddigi hét napja alatt rengeteg élménnyel gazdagodott már: megismerkedett a 40 fős csapattal, három lánnyal már össze is barátkozott, akikkel egész úton egy csapatot alkottak. Zsófi számára az egyik legjobb érzés az, hogy nem sztárként, hanem emberként tekintenek rá, ami teljesen elfeledtette vele az itthoni zűrzavaros életét.

Úgy tűnik, valóban jót tesz neki, hogy egy kicsit kilépett a valóságból, és már érzi is az egyedüllét gyógyító hatását: „Valóban ilyen sokat jelent, ha az ember kiszabadul? Kint vagy a természetben és fizikailag is érzed, hogy gyógyul a lelked. Ennyi lenne? Ez lenne a titok? A lélek méregtelenítése” – írja blogjában a színésznő.

Hozzászólások