Szaftos mézes-fokhagymás csirke

Ha gyors és finom ebédre vágysz, itt a megoldás

2017/02/24

Ha gyorsan kell valami táplálót a család elé tenni, a legjobb választás – a tészta mellett – a csirke. Íme egy szaftos mézes-fokhagymás változat.

Hozzávalók:

  • 6 db csirke felsőcomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 1 ek barna cukor
  • 1/4 bögre méz
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 tk szárított oregánó
  • kb. 50 dkg zöldbab
  • bors

Elkészítés:

1. A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy leszerelhető nyelű serpenyőben, és a csirkék mindkét oldalát megpirítjuk benne. Félretesszük a combokat, majd a vajról lekanalazzuk a felesleges zsírt.

2. Megpirítjuk benne a felaprított fokhagymát, és hozzáadjuk a barna cukrot, a mézet, a kaukkfüvet és az oregánót. Visszatesszük az edénybe a csirkecombokat, és megforgatjuk mindet a szószban. Mellétesszük a megtisztított zöldbabot, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre.

3. Az elkészült csirkét a szósszal meglocsolva, a zöldbabbal körítve tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások