Szakadó eső és hó váltja egymást

-5 és +8 fok közötti hőmérséklet várható

2016/01/14

Reggel legfeljebb már csak északkeleten lehet egy-egy futó hózápor, majd újabb csapadék csak az esti órákban érkezhet délnyugat felől, mely ekkor még eső lesz. 

received_2491012060986581

Napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok mindenhol előfordulhatnak. Helyenként élénk lehet a szél. Hajnalban -5 és +1°C, napközben +3 és +8°C között alakul a hőmérséklet.

Az esti óráktól kettősfronti hatás várható, addig viszont napközben frontmentes időre van kilátás. Ennek ellenére az érzékenyek körében napközben is előfordulhat migrén, nyugtalanság. Keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet.

Északkeleten lehet még egy-egy hózápor, majd az esti óráktól délnyugat felől a Dunántúlon többfelé eső okozhat vizes, csúszós utakat. Napközben érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni a naposabb tájakon. Kezdetben a nyugati, északnyugati szél, délután a Dunántúl északi felén a délkeleti szél lesz élénk, mely kissé ronthatja a járművek menetstabilitását. Reggel délnyugaton köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

Hőtérkép

Pénteken egy mediterrán ciklonnak köszönhetően kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék várható, mely délutánra már mindenhol havazásba vált át, ám ekkorra már keletre tolódik a csapadék. Megmaradó hóra északon, északkeleten számíthatunk. Feltámadhat az északnyugati szél. Délután -1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton számottevő csapadék nem várható, hosszabb-rövidebb napos időszakok is előfordulnak majd. A Dunántúlon erős lesz az északi-északnyugati szél. A havas tájakon reggel már erősebb fagyok is előfordulhatnak, délután -3, +3 fok várható.

Vasárnap a déli, délkeleti tájakon ismét havazhat, de ennek még nagy a bizonytalansága, mely a visszapörgő mediterrán ciklon pályájától függ. Viharos lesz a fagyos északias szél, mely hófúvást is okozhat. A hideg éjszaka után napközben is országszerte fagyni fog.

Forrás: Időkép

Hozzászólások