Szandi különleges díszekkel ékesíti a karácsonyfát

Reméli, hogy gyermekei továbbviszik a hagyományt

2015/12/25

Szandiéknál saját hagyományai vannak a karácsony ünneplésének: ilyen a közös fadíszítés vagy a halászlé.

Az énekesnő az ünnepeket a férjével és három gyermekükkel tölti, hiszen ilyenkor végre mindannyian kikapcsolhatnak egy kicsit, és élvezhetik a szokásos karácsonyi feladatokat, mint az ajándékozás,a közös játék vagy a bejgli majszolás.

„Karácsonykor nálunk is megvannak a hagyományok: a lányok díszítik fel a karácsonyfát, sőt, az egész házat én csinosítottam. Minden karácsonykor készítünk saját díszeket, nem is kerül a fára olyan, amit boltban veszünk. Ha a lányunk majd nagy lesz, és saját családja lesz, remélem, ő is ezek közül a díszek közül választanak a saját fájukra. Az ételekben is a hagyományos dolgokat szeretjük: elmaradhatatlan a halászlé, töltött káposzta vagy éppen a bejgli – mesélte Szandi.

Nagyon jó érzés, hogy szeretetteljes, összetartó közösségben élhetünk. Legkisebb gyermekünk, Csabus már 2. osztályos, de…

Szerző: Szandi hivatalos oldala2014. november 30.

Persze a legfontosabb az, hogy ilyenkor együtt van a család, és olyan dolgokkal foglalkozhatnak, amik a dolgos hétköznapokba nem biztos, hogy beleférnek.

Nálunk még ma is a Jézuska hozza az ajándékokat, bár a nagyfiunk már kezdi sejteni a dolgokat, szeretne hinni benne. Jelentem, hiába vagyok felnőtt, egy kicsit még én is hiszek ebben, és szerintem pont ettől lesz olyan az ünnep, amilyen: ez adja meg a varázsát. A fát mindig együtt díszítjük 23-án este, vacsora előtt. Az ajándékok másnap reggel érkeznek meg csengőszóra, akkor a gyerkőcök leszaladnak az emeletről, és ha jól viselkedtek, akkor megtalálják az ajándékokat. Jó ilyenkor egy kicsit együtt lenni, ilyenkor leülünk együtt sakkozni vagy társasjátékozni – tette hozzá Szandi.

Hozzászólások