Száz ütés egyetlen másodperc alatt

Ez a harcművész annyira gyors, hogy el sem hisszük, amit látunk!

2016/09/23

Ha valaki rázza a pofonfát, ne lepődjön meg, ha bele is szalad néhány nyaklevesbe. Ha pedig rossz emberbe is köt bele, száz ütés lehet a jutalma.

Normális ember nem szereti, ha felpofozzák. Ha pedig egyenesen orrba könyökölnek, esetleg fültövön csapnak minket, azt egyenesen utálni szoktuk. Na de vajon hogy reagálunk arra, ha gyors egymásutánban száz ütés is éri a testünk különböző részeit?

Persze akik ismerik a küzdősportok és harcművészetek világát, azok pontosan tudják, hogy száz ütés nagyon sok. Még egy percbe is nehéz belesűríteni őket, hacsak nem valami elmismásolt, ütésnek gúnyolt valamit akarunk prezentálni. Egy amerikai harcművész azonban tökélyre fejlesztette az ütőtechnikáját, és a szóban forgó száz találatot egyetlen másodperc alatt képes bevinni. Legalábbis saját állítása szerint.

A magunk részéről elismeréssel adózunk Ken Mester technikája előtt. Látszik, hogy a harcművésznek nem kevés munkája van az ütésben. A mozdulat annyira gyors, hogy szabad szemmel nem is látni, kénytelenek voltunk mi is szuperlassítva megnézni.

Az az egy biztos, hogy Ken mester tökéletesen magáévá tette a tanítást, mely szerint nem az a nagy harcos, aki ezer rúgást gyakorolt egyszer, hanem az, aki egyet ezerszer.

Hozzászólások