Egy százkilós szörny majdnem elsüllyesztette Liverpoolt

Így is meglepetést okozott az óriási csatár

2015/01/06

Hétfő este a Liverpool nagy nehezen továbbverekedte magát az angol FA-kupában, miután 2-1-re győzni tudott a negyedosztályú Wimbledon otthonában. A meccs nemcsak azért volt emlékezetes, mert a klublegenda Steven Gerrard duplázott, hanem mert a hazai csapat habkönnyű, százkilós csatára, Adebayo Akinfenwa egyenlített az elvileg betonkemény PL-védők között.

Nagyon úgy néz ki, hogy a 18-szoros angol bajnokcsapat két és fél évtizedes vesszőfutása mégsem ér véget a Premier League-ben, miután a lépten-nyomon mindenkit megharapó Luis Suárez távozása után az idei szezonban gyakorlatilag egy szétesett Liverpoolt láthatnak a szurkolók. Brendan Rodgers menedzser hiába igazolta le a helyére fél Southamptont és az eddig mindenhol saját magát megbuktató Mario Balotellit.

A gárda a tavalyi ezüstérem után jelenleg a nyolcadik helyen áll a tabellán, mellesleg már a csoportmeccsek után kiesett a Bajnokok Ligájából is. Az FA-kupában ugyan nagy nehezen továbbvergődtek, de hétfő este csak 2-1-re tudtak győzni a negyedosztályú AFC Wimbledon otthonában. Mindkét vendéggólt a szezon végén távozó Steven Gerrard szerezte, aki – mint régen annyiszor – a hátán vitte csapatát. A hazaiak egyenlítő gólját viszont egy igazi meglepetésember préselte be a vendégkapuba. Ő:

akinfenwa_edzes

A képen Adebayo Akinfenwa látható egy könnyed délutáni, neki sétával felérő átmozgató edzés végén, amint a 180 centijéhez tartozó mintegy száz kilóját tartja éppen formában. Valóban nem az a villámléptű csatár, ráadásul inkább érdekli már saját ruhamárkája (Beast Mode On), mint a futball, mégis begyötört egy gólt a világ egyik legerősebb bajnokságában, a Premier League-ben edződő védők között. Valahogy így:

És ha valaki azt gondolja, hogy a zord külső egy érző belsőt takar, az nagyon téved, a Wimbledon 32 éves támadója nem egy “kedves mackó”. A Liverpool elleni meccs után vele cserélt mezt Steven Gerrard, de csak mert senki más nem merte elkérni a felsőt. Előtte ugyanis megbeszélte csapattársaival, hogy aki rajta kívül mégis megmerészelné környékezni a legendát, annak vele gyűlik meg a baja.

Mi sem mernénk vitatkozni olyannal, aki a saját testsúlya kétszeresével (200 kg) nyom fekve, és az utóbbi években kijött FIFA-videojátékokban már gyárilag is ő van beállítva a legerősebb játékosnak. Nem vicc, tényleg.

2014/2015-ÖS FA-KUPA, 3. FORDULÓ:
AFC Wimbledon – Liverpool FC 1-2 (Akinfenwa 36., ill. Gerrard 12., 62.)
Burnley – Tottenham Hotspur 1-1 (Vokes 73., ill. Chadli 56.)

Hozzászólások