Szedd magad a levendulát!

Virágba borul Tihany

2015/06/16

Tihany ismét kivirágzik, és elindul az immár hagyományosnak tekinthető Levendula hetek, valamint a Szedd magad! akció.

Tihany életében a levendula olyan, mint a visszhang – nélküle el sem lehet képzelni a települést. A környéken évszázadokra visszamenő hagyománya van a növény termesztésének, szedésének és feldolgozásának, ezért is tartják a helyiek és turisták olyan nagy becsben a Levendula hetek eseményeit.

tihany_levendula_hetek

Idén július 5-ig (vagy a virágzás időtartamáig) minden nap várják azokat a lelkes gyűjtögetőket, akik a tihanyi bekötőút melletti levendula-ültetvényen nem csak gyönyörködni, de szedni is szeretnének. A szedés mellett a látogatók betekintést nyerhetnek a levendula lepárlásának folyamatába, megismerkedhetnek a növény különböző felhasználási módszereivel, sőt megkóstolhatják a messze földön híres levendulateát is.

A Tihanyban hagyományos Levendula fesztivál június 15 és 21 között várja az érdeklődőket, és a növény megismerésén kívül olyan programokat tartogat, mint művészeti csoportok fellépése, vagy népművészei kirakodóvásár és kézműves játszóház, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjait ismerhetik meg a fiatalabbak és idősebbek.

Hozzászólások