Szégyen lenne, ha este nem nyerne a magyar focicsapat

Az egyik csatár helye már biztos, a kapitány elárulta

2015/10/08

Úgy látszik, a magyar válogatottnak minden selejtezősorozatban jut egy sorsdöntő mérkőzése, ami sajnos nem arról dönt, hogy kijutunk-e az aktuális Európa- vagy világbajnokságra, hanem hogy érdemes-e még egyáltalán számolgatnunk. Csütörtök este Feröer-szigetek az aktuális mumus.

Nem kell zárt kapuk előtt játszania a magyar válogatottnak a Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőn, amin eldől, hogy egyáltalán van-e értelme számolgatnunk, és hinnünk a kijutásban a jövő nyári kontinensbajnokságra. A szituáció ismerős, sokszor átéltünk már hasonlót.

Arra azonban senki sem gondolt, hogy izgulnunk kell azért, hogy megverünk-e egy halászokból és pékekből álló amatőr csapatot, amelynek játékosai munka után focizgatnak a saját örömükre, és már az első meccsen, a Feröer-szigeteken is csak egy sovány 1-0-s győzelemre voltunk képesek.

valogatott
A magyar válogatott (Fotó: MTI)

“Három ponttal bebiztosíthatjuk a pótselejtezőt, ez a célunk – fogalmazott Bernd Storck szövetségi kapitány a meccs sajtótájékoztatóján, majd folytatta a kötelező óvatoskodással. – Feröer kiváló csapat, minden attól függ, milyen játékot mutat. Remekül futballozik, ez már a kinti mérkőzésen is kiderült. Az első mérkőzésen ők birtokolták többet a labdát, óvatosnak kell lennünk velük.”

Nehéz elhinni, hogy a feröeri csapatról beszélünk, nem pedig Svédországról, Hollandiáról vagy Belgiumról, de el kell fogadni, hogy a magyar futball régóta csak nevében profi. Annyit elárult a kapitány, hogy a kezdőcsapat egyik támadója biztosan Nikolics Nemanja lesz, aki remek formában játszik a lengyel Legia Warszawa csapatában.

Csatárgondjai most amúgy nem lehetnek Storcknak, hiszen a ferencvárosi Böde Dániel, és az Amerikában brillírozó Németh Krisztián is bevetésre kész. Azért az is sokat segítene, ha nem lennénk ennyire megszeppenve egy Feröer-szigetektől, ahova a játékosok meccs után sietnek vissza – melózni.

Mármint IGAZI munkát végezni.

2016-os Európa-bajnoki selejtező, F-csoport:
Magyarország – Feröer-szigetek, Groupama Aréna, csütörtök, 20.45 (Tv: M4)

Hozzászólások