Szekeres Adrien az élményekért él

Családjával aktívan tölti a szabadidőt

2014/06/01

Szekeres Adrien ritkán koncertezik a nyáron – alapelve, hogy az élet értelmét az élmények adják, ezeket pedig lányaival és férjével osztja meg legszívesebben. A családnak sok közös szenvedélye van, az egyik ilyen a zene, így nem csoda, hogy Jázmin és Emília már most a színpad felé kacsintgat.

Sztár családos sorozatunk mai szereplője: Szekeres Adrien, két gyönyörű kislány édesanyja, akik minden támogatást megkapnak szüleiktől. Az énekesnő örül annak, hogy Jázmin és Emília igazi egyéniségek és tudja, hogy mindketten megtalálják az útjukat az életben – ha ez a zenélés, akkor áldását adja rá.

„Imádunk együtt játszani a férjemmel és a lányokkal, sok közös programot szervezünk így négyesben. Az egyik nagy kedvencünk a társasjáték, de sokszor előkerül a kártya is egy-egy családi összecsapáson. A nagyobbik lányom, Jázmin inkább a gondolkodtató, stratégiai társasjátékokat szereti, Emília a logikai feladatokban jó. Ezek a közös játékok nem csak szórakoztatóak, de nagyon sokat tanultak is belőlük. Régebben hatalmas veszekedések voltak abból, ha valamelyikük kikapott, úgyhogy a Ki nevet a végén?-ből ki sír a végén lett, de szerencsére mára megtanulták azt is, hogyan kell veszíteni, sőt néha szövetkezünk is egymás ellen, ebből sincs már sértődés. A lányok között sosem volt rivalizálás, mert szülőkként nagyon figyelünk arra, hogy jól kijöjjenek egymással: igyekeztünk másfajta sportokra járatni őket, más hangszereken tanultak játszani, így nem volt bennük, hogy versengeni kell a másikkal. A tanulással is hasonló a helyzet, bár Jázmin idősebbként már bejárt egy utat, nem éreztetjük Emíliával, hogy meg kell felelnie az elvárásoknak. Nálunk a „bezzeg” szó nagyon ritkán hangzik el, sosem mérjük össze a képességeiket. A nevelési alapelvünk az, hogy hagyjuk élni az álmaikat. Most nagyon úgy tűnik, hogy mindketten a zenélés felé húznak: az affinitásuk és a tehetségük megvan hozzá, lassan kiderül, hogy a kitartásuk is” – mesélte Adrien, aki a lelke mélyén bízott abban, hogy lányai nem ezt az utat választják, de sosem beszélné le őket az álmaikról.

H00A8440

A kártyázós-társasozós időszaknak lassan vége, hiszen közeleg a nyár, amikor végre az egész család kiszabadul a hétköznapok fogságából.

„Én igazi nyári ember vagyok, imádom a meleget, a napsütést, a vízpartot, úgyhogy alig várom, hogy nekivághassunk a szünetnek! Bár tavaly óta nyaggatom a lányokat, hogy menjenek valamilyen táborba, nincs kedvük hozzá, úgyhogy idén is csupa közös nyaralást szervezünk. Az biztos, hogy megyünk Görögországba, és a Balaton-felvidék is állandó úti cél nálunk. Idén meglátogatjuk az Adriát is, ráadásul olyan szerencsénk lesz, hogy Rovinjban épp Salvador Dalí kiállítás nyílik, úgyhogy azt mindenképpen megnézzük. Szeretem úgy alakítani a programokat, hogy a kultúrával is találkozzunk, de a fő szempont természetesen a pihenés” – mesélt terveikről az énekesnő. – „A nyár nem csak a lányoknak jelenti a szünetet, hanem nekem is: mióta Jázmin és Emília iskolába járnak, sokkal kevesebb időnk van év közben kikapcsolódni, ezért az ő szabadságuk az enyém is, a fellépéseimet is a nyaralásokhoz igazítom. Úgy tartom, hogy az élményekért élünk, ezért néha le kell mondani a munkáról és a pénzről, mert az igazi gazdagságot az együtt töltött pillanatok jelentik. Azért előfordult már az is, hogy egy fellépésre már felpakolt kocsival mentünk, és ahogy lejöttem a színpadról, indultunk a tengerpartra” – tette hozzá nevetve Adrien.

Hozzászólások