Szél és eső rontja el a tavaszias időt

Néha előbukkan a nap

2015/03/11

Reggeltől északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet; napközben még csak a Dunántúlon, estétől már a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati felén is felhős égre számíthatunk.

Szerdán napközben a Dunántúlon többfelé, majd szerda estétől a Dunától keletre is több helyen várható eső, zápor. Reggelig gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél, majd szerdán az északnyugati szél a Dunántúlon, az északi szél a Zempléni-hegység térségében megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +3 és -4 fok között várható, pozitív minimum hőmérsékletre inkább a magasabban fekvő helyeken van esély. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 8 és 15 fok között alakul, északnyugaton lesz a leghűvösebb. A Dunántúlon már késő délelőttől csökkenni fog a hőmérséklet!

eső

Az időjárás Európában

Továbbra is anticiklonális hatások érvényesülnek a Párizs-Moszkva vonaltól délre. Jellemzően napos, eseménytelen az időjárás. Európa déli felén, az említett vonaltól északra azonban továbbra is ciklonok, illetve a hozzájuk tartozó frontok vonulnak nyugatról kelet felé. Változékony, gyakran felhős, több helyen csapadék arrafelé az idő, ugyanakkor még a Kola-félszigeten is 3, 5 fok köré emelkedik napközben a hőmérséklet. Délebbre is enyhe az idő, Németországban 11, 17, Ukrajnában 11, 16, Spanyolországban 20, 26 fok között alakul kora délután a hőmérséklet.

Hozzászólások