Szeles idő jön csütörtökön

Enyhülés csak hétvégén várható

2016/02/04

Csak hétvégére várható enyhülés, csütörtökön szeles időre kell számítanunk, csak elszórtan lehet zápor, a hegyekben hózápor.

Éjjel egyre inkább keletre tolódik, majd csütörtökön reggelre megszűnik a csapadék. A front mögött felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, elszórtan fordulhat elő futó zápor, hózápor. Szeles időre számíthatunk, viharos lökésekkel. Délután 4-9 fok várható, hajnalban az északi, északkeleti és a nyugati tájakon fagyhat.  Gyengülő hidegfronti hatás. Este és éjjel a csapadék több helyen havas esőbe, a Bakonyban, a Mecsekben és az Északi-középhegységben havazásra válthat, ám megmaradó hótakaró kialakulásának kicsi az esélye.
idojaras

Péntekre virradó éjjel többfelé lehet eső, nyugaton és a középső területeken havas eső, havazás is, majd napközben felszakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. A Dunántúlon szeles marad az idő. Hajnalban -5, +2, délután 4-8 fok várható.

Szombaton sok lesz a napsütés, csupán délután érkezhetnek nyugat felől fátyolfelhők. Megélénkül, nyugaton, északnyugaton megerősödik a délies szél. Hajnalban a legtöbb helyen fagyni fog, napközben 5-13 fokot mérhetünk, a Dunántúlon lesz melegebb.

Vasárnap délelőtt még változóan felhős-napos idő várható, majd megnövekszik a felhőzet és délután nyugat felől egyre többfelé ered el az eső, szükség lesz az esernyőkre. Napközben 7-15 fok várható, északkeleten lesz hűvösebb.

forrás: Időkép

Hozzászólások