Szeles idő várható

Helyenként záporra is számíthatunk

2014/10/20

A várható időjárás hétfő estig:


Hétfőn napközben főként az ország északi felén növekszik, vastagszik meg a felhőzet, északon kevesebb, délen több napsütés valószínű. Estefelé északon helyenként már zápor is lehet. Napközben a déli, délnyugati szél élénk északnyugaton néhol erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19 és 24 fok között várható.

200397930-001

Európában a következőképpen alakul az idő:


Átalakulás kezdődik Európa időjárásában. Jelenleg még viszonylag nagy területen anticiklonális hatások érvényesülnek.

Délnyugat-, Nyugat-, valamint Közép-Európa nagy részén a ködfoltok feloszlását követően napos az idő, és a hőmérséklet csúcsértéke több fokkal az ilyenkor szokásosnál magasabban alakul; a délutáni órákra 20 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, Dél-Spanyolországban 31, 32 fokot is mérnek. Ciklon alakítja viszont Északnyugat- és Északkelet-Európa időjárását, arrafelé sok a felhő, nyugaton esik az eső, északkeleten már havazik.

A következő napokban az északnyugati – ciklonrendszerré fejlődő – ciklon keletebbre és délebbre is helyeződik, áramlási rendszerében nedves, és a hét közepétől már egyre hidegebb levegő áramlik a szárazföld belseje fölé. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárásában jelentős változás azonban még nem lesz; a ködfoltok feloszlása után változóan felhős, a szokásosnál 6-8 fokkal melegebb idő várható. (MTI)

Hozzászólások