Szép testek, falatnyi bikiniben

Gyönyörködj feszes popsik és hosszú combok látványában

2015/04/02

Dunát lehet rekeszteni a szépségversenyekből, a különböző kategóriákból és a gombamód kinövő fitness bajnokságokból. A nők, és most már a férfiak is, egyre inkább úgy gondolják, hogy ezen a területen akarnak érvényesülni. Legalább is a legtöbben ugródeszkának tekintik az ilyen megmérettetéseket, hogy egy kósza gesztenyécskét kikaparjanak maguknak a porondon. A csodálatos testek látványa versenytől függetlenül mindenkinek a fantáziáját beindítja.

Kezdetben volt a szépségversenyzés. Kis hazánk is tudhatott magának néhány igen híres szépséget, akik aztán vitték a hírünket szerte a világban. Képtelenség lenne felsorolni az összes hazai versenyt a legkisebbektől a legnagyobbakig, de az biztos, hogy a falu szépétől a megye arcán át egészen az ország királynőjéig megszámlálhatatlanul sok verseny áll a lányok rendelkezésére. Valahogy úgy gondolják, hogy csak és kizárólag egy ilyen megmérettetés során van esélyük kitűnni a tömegből. Nyáron aztán sorra jönnek a bikini versenyek, ahol a forma többet nyom a latba az arcnál, de persze az sem elhanyagolható. Észről csak az igazán neves versenyek esetében beszélhetünk.

Ezzel párhuzamosan jelentkezett egy külön kategória, ami a szépségen túl már sokkal inkább a tökéletes testet veszi górcső alá. A fitness (vagy ismertebb nevén a body building) világszinten is megállja önálló helyét, amire már egy komoly táplálékkiegészítő iparnak is sikerült rátelepednie. A különbség szembetűnő. A fitness bajnokságok résztvevői hosszú hónapok kemény munkáját csillogtatják meg pár percre a színpadon. Folyamatos edzésben vannak és állandó diétán, ami néha enged ugyan sumákolni, legtöbbször 12-14 héten át tartó szigorú rendszer, amibe nem fér bele egy Snikers-nyi kilengés sem. Izmok, lapos has, kemény fenék és rengeteg barnító. Ezt jelenti egy ilyen verseny. Azonban úgy tűnik, hogy ennyi már nekik sem elég.

fitness6

Muszáj kicsit engedni a gyeplőn, hogy még többen mutathassák meg bájaikat az arra érdemesnek. Úgy tűnik, hogy a fitness modell és bikini modell kategóriák mellett megjelent egy újabb lehetőség, a rés a pajzson teltebb, de még ugyanúgy csinos hölgyeknek. Ez a wellness kategória, amit a világ legrangosabb IFBB versenyén már be is vezettek. Tavaly Brazíliában már másodszor indulhattak ebben a csoportban versenyzők. Itt ugyanúgy kitétel az izmos test, a tónusos megjelenés és a szépség. Szempontjai a genetika, az arányosság, a csontozat, a szimmetria, egyetlen apró különbséggel: a versenyzőknek nem kell, sőt, szigorúan tilos annyira lezsírtalanítani a testüket, mint egy fitness versenyzőnek.

Felmerül a kérdés, vajon ezen a ponton mennyivel válik különbbé, mint egy átlagos szépségverseny, ahol a jelentkezők ugyanúgy felkészülnek a kihívásra, és keményen edzenek a nagy nap előtt? Mondjuk meg tudjuk érteni, hogy miért éppen a braziloknál vezették be ezt a kategóriát. A formás, ámbár popsiban erősebb hölgyek így nagyobb eséllyel indulhatnak versenyen, amit szívesen ki is használnak. Egyelőre máshol még nem jelent meg ez a kategória, de ami késik, nem múlik.

fitness4

Külső szemlélő számára mindkét műfaj furcsának tűnhet: miért vágynak arra nők, hogy falatnyi bikiniben vonuljanak végig őket pásztázó (főleg) férfi szemek előtt? És miért ugyanerre a férfiak?! A válasz egyszerű: világot jelentő deszkák. Sokak azzal a reménnyel vágnak neki, hogy felfigyel rájuk egy-két szponzor, lehetőséget kapnak a tévében, vagy egyszerűen csak egy új autó, vagy pénznyeremény válik hívogatóvá számukra.

És bár minden elismerésünk azoké a hölgyeké és uraké, akik ellentmondást nem tűrően képesek ilyen formákat létrehozni:

fitness5 

Mi azért szívesebben szemezünk az átlaghoz közelebb álló, valósághű modellekkel, és nyugtával dicsérjük a napot egy isteni csokis muffin társaságában:

fitness

fitness3

 fotó: Instagram, IFBB

Hozzászólások