Szerelem a végtelenségig

Tippek, hogy a szerelem ne múljon el

2016/07/18

Egy kapcsolatszakértő 5 tuti tippel segít hozzá a szerelem életben tartásához!

A rengeteg könyvnek és filmnek köszönhetően a legtöbb ember azt hiszi, hogy a szerelem egy taktikai játék és csak cselszövésekkel működhet. Azonban ha végig gondoljuk egy tiszta és mély kapcsolat kialakulásához nincs szükség trükkökre és praktikákra. Az a jó, ha a dolgok csak úgy megtörténnek.

Talia Goldstein szakértő ebben a témában, és most elárult 5 nagyon egyszerű titkot, melyekkel könnyen kialakíthatunk egy jól működő, stabil párkapcsolatot.

1. Hallgatás

A legtöbb ember manapság az okostelefonjával él párkapcsolatban, vagy a legújabb őrületnek, a Pokemon Go-nak hódol. Az elmúlt napokban több olyan cikket is olvastunk, amiben arról számoltak be, hogy az új alkalmazás miatt magasabb lett a szakítások aránya, mint eddig.

Ha a kezedbe veszed a telefont, míg valakivel beszélgetsz, azt sugallod felé, hogy “tökmindegy mit mondasz, amit itt olvasok fontosabb.” Az ilyen embereknek tanácsolnám azt, hogy ne csak hallgass, érts is meg. Ha azt akarod, hogy a kapcsolatod jól működjön, igazán figyelj a másikra, ne csak felületesen. A kommunikáció az első és legfontosabb lépés.

2. Légy a régi önmagad

Egy kapcsolat kezdetén mindkét fél részéről természetes dolog a rajongás. Eleinte a pár tagjai rengeteg energiát fektetnek abba, hogy bókokkal halmozzák el szerelmüket. Az idő előrehaladtával sajnos ezek az érzelmek elhalványodnak. Már nem fogod a kedvesed kezét, nem öleled át alvás közben, nem dícséred nap mint nap.

A szerelem lángja nem ég magától örökké, folyamatosan fel kell lobbantani. Nem szabad elkényelmesedni és eljutni odáig, hogy megszokjátok egymást. Folyamatos erőfeszítést igényel a pár férfi és női tagjától is a rózsaszín köd fenntartása.

3. Ismerd ki a szerelem nyelvét

Minden ember máshogy kommunikál, különösen ha szerelemről van szó. Nem elég, ha kimondod azt a bizonyos szót. Attól, mert naponta tízszer elhagyja a szádat a szeretlek, még nem biztos, hogy így is van. Egy szó nem elég egy érzelem kifejezésére. A valódi érzések kimondhatatlanok és megfoghatatlanok. Tettekkel viszont bizonyíthatóak.

4. Egyensúlyozz a karriered és a szerelmi életed között

Napjainkban a legtöbb ember a munkáját helyezi előtérbe. A nők is önállósodtak, karriert építenek, felborult a klasszikus férfi-nő szereprendszer. Bármennyit is dolgozunk, minden nap hagyni kell időt a kapcsolatunk ápolására. Szükség van közös élményekre, nyaralásokra, mikor a munka szóba sem kerül.

5. Tartsd észben, hogy egy kapcsolat sosem könnyű

A tartós kapcsolatokban igenis vannak nehéz időszakok. A szerelem egy hullámvasút, egyszer fent, aztán lent. Nem lehet mindig mindenki boldog és elégedett, de a szerelem már csak ilyen. Egyszerre emel fel és dönt nyomorba. Ennek ellenére az érzés, ami átjár mikor a párodra nézel, pótolhatatlan.

Hozzászólások