Szerelmes álomsüti

Gyönyörű torta, szívből

2016/02/10

Azt mondják, hogy Valentin-nap kifejezetten lányos ünnep. Akkor tegyünk is róla, hogy igazuk legyen, had’ érjen el a szeretet a férfi szívéig! Készíts neki egy szerelmes tortát, ami igazán szívből jövő!

Minden egyes pillanat, amit azzal töltesz, hogy meglepd a kedvesed a szerelmesek napján, csak még nagyobb örömmel fog eltölteni. Ne is törődj azokkal, akik kétkednek ennek a napnak a szépségében, hiszen biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy máskor is megdobban a szíved, ha párodra gondolsz! És egyébként is imádsz neki finom vacsorával és ínyencségekkel készülni egy fáradt nap végére, vagy a hétvége folyamán, tehát most sem lesz ez másképp!

Bárki bármit mond, a férfi szívéhez még mindig a gyomrán át vezet az útA többi már úgyis gyerekjáték, a vizualitást rád bízom! Készítsd el ezt a szerelmes tortát a párodnak, és majszoljatok ketten, összebújva!

torta8

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 csésze liszt
  • 1 csésze holland kakaópor
  • 2 csésze kristálycukor
  • 1 csésze tej
  • 1 ek. sütőpor
  • 1/2 tk. só
  • 15 dkg vaj
  • 2 csésze kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1/2 tk. vanília aroma
  • 1 1/4 csésze víz

Vajkrém:

  • 12 dkg margarin
  • 2 ek. forró víz
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ételfesték (opciós)

Díszítés:

  • fehér, piros és rózsaszín marcipán (fondant)
  • arany ételfesték
  • 1 doboz bonbon

Elkészítés:

Kezdd a tésztával! Vegyél elő egy szív alakú sütőformát, vékonyan vajazd ki a belsejét, a sütőt közben melegítsd elő 350 fokra. Egy külön edényben keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, a kakaót, sütőport és a sót, majd tedd félre. Egy másikban pedig (célszerűen egy habverő tálban) a vajat és a cukrot, mindaddig, míg könnyű krémet nem kapsz. Kapcsold be a habverőt, alacsony fokozatra, és add hozzá a tojást és a vaníliát. Utolsó lépésként keverd össze a vizet és a tejet, majd adagold a száraz hozzávalókhoz, folyamatos kevergetés mellett. Miután készen vagy vele ideje, hogy összeálljon a finom tészta. A krémet lépésről lépésre vegyítsd össze a száraz hozzávalókkal, hogy az ne essen össze. Mehet a sütőtálba és nagyjából 30-35 perc alatt süsd készre! Ha kész, vedd ki és 15 percre tedd félre, hogy kihűljön a tészta.

Ha igazán belejöttél, akkor süss még egy adagot, így nemcsak az alaptorta készülhet el, hanem gyönyörű kreáció születhet egy igazi bonbonos dobozra hajazva! Ha nem szeretnéd, akkor önmagában ez a rész is megállja a helyét.

Utána a krém:

Robotgépben alacsony fokozaton keverd a margarint addig, amíg lágy nem lesz. Folyamatosan adagold hozzá a vizet. Minél több a folyadék, annál folyékonyabb lesz a krém, úgyhogy csak óvatosan! Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és bő 10 percig keverd, amíg eléggé meg nem keményedik a krém. Ha szeretnéd, hogy piros, rózsaszín, vagy bármilyen színben tündököljön a massza, akkor ezután cseppents hozzá a választott színből és így keverd tovább, amíg homogén nem lesz.

torta

Most vágd kétrét a tésztát és kend meg a vajkrémmel, kívül-belül, majd tedd a hűtőbe. Jöhet a díszítés! Nyújtsd ki a piros marcipánt és a sütőforma segítségével vágj belőle szívecskét. Mérd le a torta falát és ugyanebben a szélességben (+2 cm ráadás) vágj egy hosszú csíkot, amivel a torta szélét fogod bevonni. Tekerd körbe a marcipánnal, a torta tetejére pedig helyezd rá a szívecskés formát. A bonbonokat szépen illeszd a belsejébe, mintha csak egy doboz lenne.

Ha elkészítetted a második süteményt is, akkor a rózsaszín és fehér marcipánokból végezd el ugyanúgy a fenti műveletet és dekoráld ki az édességet! Gyönyörű és nagyon finom!

Forrás: The Cake Blog

Hozzászólások