Szeretitek egymást, de nincs szex? Segítünk!

Eláruljuk az okokat és azt, hogyan oldd meg!

2015/02/16

Manapság már nem tabu téma a szex, arról valahogy mégsem akarunk beszélni, ha elkezd kialudni a tűz a párkapcsolatban, egyre kevesebb lesz az intim együttlét, és a férfi már nem igényli úgy a szexet, mint régen.  

Pedig létező probléma, és nagyon sok nő találkozik vele nap mint nap. Kívülről övé a tökéletes párkapcsolat: a pasija szerelmes, kedves, odaadó – és ez valóban így van, csakhogy a hálószobában nem találnak egymásra.

happy couple sleeping in bed


Hogy jutottunk idáig?

A kapcsolat elején minden a szenvedélyről szól: vad éjszakák, heves csókcsaták, különleges szexuális kalandok, amik éppen arra jók, hogy felkeltsék a partnerek érdeklődését egymás iránt. Ilyenkor sokkal többet akarunk mutatni, mint amilyenek igazából vagyunk, hogy elcsavarjuk a párunk fejét – ő pedig a teljesítményével igyekszik lenyűgözni bennünket.

Idővel azonban a szerelemnek fejlődnie kell: a testi vonzalom egyre inkább alakul át lelki kapcsolattá, ami már nem az erő fitogtatásáról szól, hanem az intim megismerésről. A szex már nem az egyetlen eszközünk lesz a szeretet kimutatására, csupán egy kelléke az együttléteknek, ezért ritkulnak az alkalmak.

Upset man looking at a camera

Nem ő az Igazi

A férfiakkal ellentétben a nőknek nem az első gondolatuk, hogy elképzeljék kiszemelt partnerüket hancúrozás közben. Persze fantáziálni jó, de ezek inkább olyan vágyálmok, amik az ideális kapcsolatot mutatják meg.

Sokszor megesik azonban, hogy az illetővel nem működik a kémia: hiába kedves, okos, humoros pasi, az ágyban nem klappolnak a dolgok. Ha már az elején kritikus pont a szex, akkor bizony nagy a baj, mert valószínűleg nem csak az idő múlása okozza az egyre ritkább együttléteket, hanem az, hogy egyikőtök számára sem kielégítő a testi együttlét.

iStock_000013924539_Small

Munka, munka, munka

Sajnos manapság egyre több pár találkozik azzal, hogy kora reggel elmennek dolgozni, és késő este hulla fáradtan esnek be az ágyba. Lehet, hogy ilyenkor szívesen leül a párunk tévézni vagy pötyög a gépén, de a szexhez már semmi kedve sincs.

Nem szabad türelmetlennek lennünk, mert az állandó viták vagy sértődések még nagyobb terhet tesznek a férfi vállára. Hagyjuk, hogy kikapcsolódjon, kipihenje magát, mert a meg nem értés minden vágyat megöl a kapcsolatban.

Beszéljük meg!

Minden párkapcsolati problémának egyetlen hatásos megoldása van: a beszélgetés. Megsértődhetünk, hisztizhetünk, veszekedhetünk, de a párunknak fogalma sem lesz arról, hogy mi bánt bennünket.

Üljünk le és kérdezzük meg, hogy mi a baja: történt valami a munkahelyén, rossz híreket kapott a családjából, vagy egyszerűen csak hulla fáradt, és nem tud ránk koncentrálni – ha együtt próbáljuk megbeszélni a problémát, sokkal könnyebben rájövünk a megoldásra.

Hozzászólások