Szét akarják szedni a Google-t?

Célkeresztben a legnagyobb kereső cég

2014/11/25

A legnagyobb kereső cég, a Google régóta szálka az Európai Parlament szemében, olyannyira, hogy a cég esetleges feldarabolása, szétszedése is szóba kerülne.

A terv az, hogy a cég kereső szolgáltatását külön válasszák a többi tevékenységétől Európában, mert ez jó hatással lehet az európai digitális gazdaságra, írta az mmonline a Financial Times híre alapján. A cég régóta célkeresztben áll az Európai Parlamentnél amely javaslatot készít elő arra vonatkozóan, hogy a Google-t akár feldarabolják.

iStock_000017173457_Medium c

Ennek oka a következő: a Google több, mint 90 %-os részesedésű az európai országokban, mégpedig a kereső piacon. Rendkívüli erőfölénye több, mint aggasztó és aggodalmat okozott az európai törvényhozókban már eddig is.

Az EU a céggel kapcsolatos antitröszt vizsgálatot már évek óta folytatja és a szerzői jogi szabályok szóba került szigorítása is korlátozhatja a cég fölényét.

Ahogy az európai uniós törvényhozók részéről, úgy itthon, Magyarországon is egyre erősödik az az igény, hogy a társaság itt képződő óriási bevételének egy részét adó formájában köteles legyen itt befizetni. (forrás: HVG)

Hozzászólások