Szex az exszel – tedd vagy ne tedd?

Ha a volt pasid jelentkezik..

2014/10/20

Együtt voltatok, szerettétek egymást, de szakítottatok valamiért… mondhatnánk, hogy itt a történet vége, de nem. Nem feltétlenül, hiszen előfordulhat, hogy volt párod egy idő után visszakacsint feléd. Szex az exszel, vajon működhet?

A szex az exszel elméletben talán csodásan működik, az vitathatatlan, hogy vannak kockázatai.

Miért kockázatos?
Az emberek alapvetően emocionálisak, és talán nem is lenne egészséges dolog, ha a szexet teljes mértékben el tudnád választani az érzelmeidtől.

Lehet, hogy a férf még most is észbontóan szexi, és nem felejtette el, hogy mitől szakad le az ég, de az érzelmi összekapcsolódás nélkül nagy a valószínűsége, hogy az együttlét kevésbé lenne olyan különleges, mint korábban – bár ettől persze még lehet kielégítő.

Ha ismét egy nagy adag boldogsághormont szabadítotok fel egymásban, akkor az könnyen elboríthatja a józan ítélőképességeteket, és elfeledtetheti veletek, hogy ez a kapcsolat egyszer már halálra ítéltetett. Persze, ilyenkor az is megtörténhet, hogy újra megpróbáljátok együtt, és ezúttal működőképes lesz a dolog, de mivel az élet nem egy tündérmese, sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy felszakadnak a régi sebek, és valakinek összetörik a szíve.

Hogyan viselkedjetek egymással?

Emellett az exszel folytatott viszonynak nincsenek általánosan elfogadott társadalmi normái, vagyis nem tisztázottak a játékszabályok, így rengeteg olyan helyzet adódhat, amit képtelenek lesztek kezelni: mi történik, ha az egyikőtök életében valaki más is megjelenik? Mennyire normális beszámolni a másiknak az életetekről? Hogyan viselkedjetek társaságban? Ezek a kérdések mind kínos szituációkhoz és csalódáshoz vezethetnek.

Hozzászólások