Szex és barátság? Így működhet!

Csak óvatosan, sokat veszíthettek!

2015/02/24

Nem kifejezetten új dolog, hogy fellobban a láng amúgy baráti viszonyban levő nő és férfi között. Mégis, mi a teendő, ha a barátságból szex lesz?

Ez csak akkor fordul elő jellemzően, amikor egyikük sincs forró szerelmi kapcsolatban mással, mert amúgy egy baráti kapcsolatnak esélye sem lenne rá, hogy ilyen irányba forduljon. A dolog aztán így – vagy úgy – rosszul vagy jól alakul..

Vannak a dolognak előnyei és hátrányai. Nem rossz érzés, hogy – amennyiben nem szereted a felelősséget – nem kell megfelelni a másik elvárásainak, nem kell kimondani,hogy “Járunk”.

Valljuk be, néha jólesik és megnyugtató lehet egy következmények és elvárások nélküli kapcsolat. Ismeritek egymást ezer éve, bármit meg lehet vele beszélni, tudod, hogy mire számíts. Könnyen megbeszélhető vele, hogy ez csak a szexről szól, hogy jól érezzétek magatokat – és egymást, amikor jól esik.

78654885

Bizonyos szempontból az egy éjszakás kalandokhoz hasonlít a dolog, ahol nincs olyan, hogy még egyszer összejöttök majd, minden érzelem nélkül. Előfordulhat, hogy valamelyik félben feltámadnak az érzelmek, ami bonyolíthatja a dolgot – a második találkozás után pedig szinte biztos, hogy lehetetlen sérülésmentesen lezárni az ügyet. Ez igaz a baráti szexre is. Ezt el kell kerülni.

A profik azt mondják, hogy be kell tartani pár alapszabályt és akkor megúszható sérülés nélkül. A szabályok egyike, hogy nem szabad – sőt tilos – tervezni. Nincs betervezett mozizás, különösen “ott alvás”, végképp nincs szülőknek való bemutatás. Ezeknek a kapcsolatoknak a megszokás hiánya az egyik varázsa. Nem árt, ha másokkal is próbálkozol időközben, akivel ennél komolyabb kapcsolat összejöhet.

Ahogy egyéb párkapcsolatokban, itt is a nőknél esélyesebb, hogy érzelmek alakulnak ki, ritkábban a férfinál. Ezek a kapcsolatok nem valódi kapcsolatok viszont, ezt el ne felejtsd – hiányoznak belőle azok az elemek, amitől kiírható lenne a Facebookra, hogy: “kapcsolatban”.

De pont ettől szép – a szabályok betartása mellett. Élvezd, amíg tart és ne várj tőle többet, mint amit a definíció megenged. Gondolj a filmre: ez csak egy “Barátság extrákkal” – bár ez pont nem egy jó példa, hiszen ott a két fél egymásba szeretett, amikor megismerték egymást mélyebben és ők pont nem tudták betartani a szabályokat … (forrás: LoveSexDurex)

Hozzászólások